Για τους Έλληνες, την κατάργηση επετείων και εορτασμών και τη σχέση κράτους – θρησκείας μίλησε σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, η συγγραφέας Σώτη Tριανταφύλλου στο εβδομαδιαίο περιοδικό ΕΓΩ!
 
«Οι Έλληνες πρέπει να σοβαρευτούν και να ωριμάσουν. Είμαστε γραφικοί. Όσο για το παρελθόν μας, τους προγόνους, δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα: φέρουμε απλώς το βάρος τους. Κρίμα για όλους μας. Θαυμάζω την αρχαία Ελλάδα και θα ευχόμουν να μας φωτίσει, να μας βάλει μυαλό», είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας προηγουμένη δήλωσή της, ότι δηλαδή «έχω πολύ άσχημη εικόνα για τους Έλληνες».
 
Μιας και η επέτειος του Πολυτεχνείου πλησιάζει, η συγγραφέας δήλωσε: «Πιστεύω ότι πρέπει να μειωθούν και όχι να αυξάνονται χρόνο με το χρόνο οι ηρωικές και μαύρες επέτειοι. Ας μαθαίνουν τα παιδιά στο σχολείο την πρόσφατη ιστορία -αυτό αρκεί. Αργίες, παρελάσεις και στεφάνια ας λείπουν. Δεν ωφελούν σε τίποτα, αναμοχλεύουν πάθη, αλλοιώνουν τα γεγονότα, τους προσδίδουν τερατώδεις διαστάσεις».
 
Όταν ρωτήθηκε αν θα πρότεινε την κατάργηση και άλλων εθνικών επετείων, εκείνη απάντησε: «Και την κατάργηση πολλών θρησκευτικών αργιών».