Είναι σημείο αναφοράς στη διαμόρφωση της ποπ κουλτούρας, ένας ζωντανός μύθος που άλλαζε, μεταμορφωνόταν, μεταμφιεζόταν συνεχώς. Προκαλούσε φιλώντας δημόσια τον Λου Ριντ στο στόμα, τα εξώφυλλα των δίσκων του απαγορεύονταν από τη λογοκρισία στις ΗΠΑ, αποδέχονταν ανοιχτά την ομοφυλοφιλία του, έκανε το θέατρο, την παντομίμα, την μιμική μέρος της ροκ, ενσωμάτωσε τον Νίτσε και τον Βουδισμό στη μουσική του, σόκαρε, δημιούργησε, λατρεύτηκε.

Ο David Bowie, τώρα, καθαγιάζει από την εμπορικότητα της μόδας με τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ρομέν Γαβρά πρωταγωνιστώντας στο ολιγόλεπτο φιλμ του οίκου πολυτελείας Louis Vuitton, το δεύτερο της σειράς «Πρόσκληση σε ταξίδι-Βενετία».

 Τα γυρίσματα έγιναν το καλοκαίρι στην πλατεία του Αγίου Μάρκου και σε ένα χαρακτηριστικό βενετσιάνικο παλάτσο. Στο εσωτερικό του οποίου δημιουργήθηκε η μυστηριακή ατμόσφαιρα με τον Μπάουι να διασκευάζει σε μπαρόκ - ροκ και να παίζει στο τσέμπαλο το τραγούδι «I'd Rather Be High» που περιλαμβάνεται στο πρόσφατο – θριαμβικής επιστροφής άλμπουμ του «The Next Day».

Ο Ντέιβιντ Μπάουι δεν είναι ο άνθρωπος που έριχνε απόμακρο βλέμμα στη μόδα. Αλλά ούτε και στη διαφήμιση. Το 1968, πριν συμπληρώσει χρόνο από τη μεγάλη του επιτυχία «Space Oddity», ο Μπάουι είχε πάρει την κιθάρα του και είχε ανεβεί σε ένα λεωφορείο για να διαφημίσει ένα παγωτό χωνάκι προορισμένο να προσελκύσει κορίτσια στην εφηβική τους ηλικία. Αργότερα θα ασχοληθεί με τη ζωγραφική, το σχέδιο, τη μόδα ως σχεδιαστής αλλά θα ετοιμάσει ακόμα και συλλογή με ταπετσαρίες! Ο πάντα ποιητής της εικόνας έδωσε στη ροκ τη δική του σφραγίδα με τα τραγούδια του να γίνονται όχι μόνο μουσικά αλλά και εικαστικά γεγονότα, καταλήγοντας μάλιστα, σε 300 αντικείμενα, κοστούμια, χειρόγραφα στίχων και παρτιτούρες, φωτογραφίες και γραφιστικές αποτυπώσεις της 45χρονης καριέρας του που συγκέντρωσε η έκθεση «David Bowie is» και την οποία επισκέφθηκαν πάνω από 26.000 ενδιαφερόμενοι.

Αυτές τις ενδείξεις έλαβαν υπόψη τους οι άνθρωποι της διαφήμισης του γαλλικού οίκου και του πρότειναν την ιδέα για ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο. Κατά τις δηλώσεις τους, ο Μπάουι συμφώνησε επειδή ενορχηστρώνει σε ύφος μπαρόκ ένα τραγούδι του παρόντος. Ο ίδιος δεν εξήγησε τίποτα. Δεν το οφείλει σε κανέναν άλλωστε, παρά μόνο στον εαυτό του και σκασίλα του…