Σε μία συνέντευξη αλήθειας ο Λάκης Λαζόπουλος ξεδίπλωσε τις σκέψεις του και έκανε τα δικά του σχόλια για το μέλλον της Ελλάδας, τους πατριώτες της αλλά και το οικονομικό της αδιέξοδο.

«Η Ελλάδα βυθίζεται, παρακμάζει. Φυσικά, πέφτοντας στον βυθό, βλέπεις και κοράλλια δίπλα... Η κρίση γεννάει ανεργία, εξόριστους στον ίδιο τόπο. δυστυχία. Οι άνθρωπο σήμερα δίνουν στα παιδιά τους σπίτια χρεωμένα στους Γερμανούς, ενώ το συζητάνε με γελοιότητα αυτοί οι μηδαμινοί τύποι στη Βουλή, που τάχα φέρνουν και αντιρρήσεις. Χωρίς να καταλάβουν ότι οι σκυμμένοι δεν μπορούν να έχουν αντίρρηση. Να φεύγει όλη η Ελλάδα, να ξηλώνονται επενδύσεις και να σου λένε και από πάνω "θέλουμε καινούργιες" Διώχνοντας τις παλιές ...Πως εννοούν ότι θα σωθούμε δηλαδή; Τι ανέκδοτα είναι αυτά; Η κρίση δεν γεννά τίποτα δημιουργικό, εκτός αν θεωρείται δημιουργικό ότι φεύγουν έξω τα νέα παιδιά. Στήνουμε ξανά Έλληνες Διασποράς», δήλωσε στην εφημερίδα Real ο καταξιωμένος ηθοποιός και συνέχισε:

«Η τέχνη έχει σαστίσει... Πιάνεται ξανά από τον Μίκη. Μου αρέσει, αλλά δεν μπορεί μια Ελλάδα να περιμένει από τον Θεοδωράκη. Νιώθω σαν να είναι 500 νέοι σε ένα σπίτι , αραχτοί στους καναπέδες  και σηκώνεται ένας μεγάλος άνθρωπος να ανοίξει την πόρτα που χτύπησε. Ε, λοιπόν, εμένα αυτή η Ελλάδα, που αντί να σηκωθεί το μέλλον να ανοίξει την πόρτα, περιμένουμε να το υποδεχθεί ο Μίκης Θεοδωράκης... δεν μου αρέσει. Δεν κατηγορώ κανέναν. Τα παιδιά δεν έχουν λεφτά για ένα καφέ. Εμάς δεν κυνηγάνε τους πατεράδες μας για να τους πάρουν τα σπίτια. Δηλαδή, πόσο χειρότεροι θα ήταν οι Τούρκοι, πόσο χειρότεροι οι Γερμανοί το ΄40. Η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεχρεώσει αν δεν γίνει μια δημιουργική Ελλάδα. Έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα στις αυτοκτονίες. Αλλά κάποια  στιγμή, ενώ η κοινωνία σε όλες τις μορφές της αντιδρά σαν τη χελώνα, θα την δούμε μπροστά, όπως την είδε ο λαγός».