Η Ελένη Ράντου φωτογράφηθηκε για το περιοδικό «ΕΓΩ! Weekly» και στη συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για τη μάχη της με την κατάθλιψη, ενώ δεν δίστασε να αποκαλύψει την ηλικία της.

Η γνωστή ηθοποιός ανέφερε ότι έχει δοκιμάσει τη μέθοδο της ψυχανάλυσης: «Έκανα μια απόπειρα στο παρελθόν, αλλά δεν τη συνέχισα», ενώ παραδέχτηκε ότι έδωσε μάχη για να ξεπεράσει την κατάθλιψη: «Τη φοβήθηκα, γιατί αισθάνθηκα για πρώτη φορά στη ζωή μου ανίσχυρη. Η σκοτεινή μου πλευρά ήταν πιο δυνατή από τη φωτεινή μου. Εκείνη τη στιγμή αντιλαμβάνεσαι ποια είναι τα όριά σου, αργότερα καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι αυτό στη ζωή σου. Αλλά εκείνη την ώρα νιώθεις πανικό. Και τότε έχει σημασία οι άνθρωποι που είναι δίπλα σου να μην πανικοβληθούν μαζί σου».

Ποια ήταν η στάση του συζύγου της, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, και της κόρης της, Νικολέττας, εκείνη την περίοδο; «Ο Βασίλης το αντιμετώπισε ψύχραιμα, η Νικολέτα ήταν μικρή τότε σε ηλικία και δεν το πολυκατάλαβε. Τώρα ξέρει τι είναι, γιατί δηλώνουν πια αρκετοί συμμαθητές της πως παθαίνουν κρίσεις πανικού».

Μάλιστα, η Ελένη Ράντου αποκάλυψε, επίσης, ότι υπέφερε και από κρίσεις πανικού: «Εγώ, όταν το περνούσα, αισθανόμουν ότι ζούσα κάτι πρωτόγνωρο και στη συνέχεια κατάλαβα ότι ένας στους δύο ενήλικες αντιμετωπίζει κρίσεις πανικού και, τώρα πια, και παιδιά. Έχουν, λόγω της εποχής μας, πολύ μεγάλη πίεση και ψυχική κούραση».

Η ίδια, ακόμα, δεν δίστασε να πει δημοσίως την ηλικία της: «Είμαι 48 ετών και ψυχικά είμαι μεταξύ 12 και 30!», ενώ δήλωσε πως δεν έχει περάσει ποτέ αυτό που ονομάζουμε «κρίση ηλικίας»: «Στα 17 μου είχα άσπρα μαλλιά, όχι και τόσο καλή όραση και ρευματισμούς στον αυχένα. Όλα τα... γεροντικά τα πέρασα σε μικρή ηλικία και ευτυχώς έχω πολύ καλή φυσική κατάσταση. Τον αγνοώ το χρόνο που περνά. Διαφορετική είναι η ηλικία της εξωτερικής εμφάνισης και διαφορετική της ψυχής σου. Ωριμάζω δεν σημαίνει πάντα κάτι καλό, σημαίνει βάζω και μια ασπίδα στον πόνο. Τις λαχταρώ τις εποχές που δεν ήξερα πόσο πονούν ορισμένα πράγματα και είχα θάρρος και έλεγα “ας καώ”. Τώρα φοβάμαι να καώ».