Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

Ο Γρήγορης Αρναούτογλου και η Μαρία Μπεκατώρου, ξεκίνησαν τη χθεσινοβραδινή εκπομπή τους ανεμίζοντας κασκόλ της Εθνικής. Μετά, επειδή είναι και μαγνητοσκοπημένο το Καρντάσιαν, έκαναν και μια θλιμμένη εκδοχή σε περίπτωση που η Εθνική δεν έπαιρνε το εισιτήριο για το Μουντιάλ στη Βραζιλία, το 2014. Απάλυναν τις εντυπώσεις με τις μπαλαφάρες τους, με έναν εξαιρετικό Σταρόβα που μιμούνταν τον Γεωργίου προσαρμόζοντας τα λεγόμενά του σε κάθε εκδοχή νίκης ή ήττας.

Από κεινη τη στιγμή και μετά η χώρα ζει τηλεοπτική παράκρουση. Όλοι αλαλάζουν «πάμε Βραζιλία», όταν ως λαός οι περισσότεροι δεν φτάνουμε ούτε μέχρι το Ζούμπερι, με τ' όνομα. Εδώ δεν περιμένουμε πια να χτυπήσει της λύτρωσης από τη φτώχεια καμπάνα, πόσο περισσότερο να ονειρευτούμε και Κόπα Καμπάνα. Σήμερα το πρωί, πια τα πρωινά έκαναν λες και έφυγαν οι Γερμανοί από τη χώρα το '44 (και το 2013 μπορώ να σου πω). Ελληνικές σημαίες να κοσμούν το πλατό, οι νεαρές πανελίστριες να ρίχνουν πάνω από τα σε κοινή θεά μπούστα κασκόλ της Εθνικής, στα μπλε χρώματα και όλοι μαζί να αλαλάζουν το περιβόητο «Πάμε Βραζιλία».

Η σοβαρή συνήθως και αποστασιοποιημένη από τα αισθητικά εγκλήματα γύρω της, δεκαετίες τώρα στα πρωινά πλατό του ΑΝΤ1, Λίτσα Πατέρα, ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή και σύζυγο της κα. Σκορδά πώς βλέπει την πορεία της Εθνικής μας ομάδας, ακόμη και εκείνη σίγουρη απάντησε, ότι ο Γεώργιου, για παράδειγμα δε θα τολμούσε: «Θα το πάρουμε, δεν υπάρχει περίπτωση». Κράτησε και την πισινή της, λέγοντας πως δεν το έχει ψάξει στα άστρα αλλά διαισθητικά το πιστεύει. Και ενώ αυτά τα βαρυσήμαντα για τον κόσμο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου λέγονταν σε πρώτο πλάνο, σε δεύτερο η κα. Σάσα Σταμάτη έριχνε στους κομψούς της ώμους την ελληνική σημαία σε κρίση φιλοπατρίας και εθνικής υπηρηφάνειας.

Με δεδομένο πως αργεί το 2014, θεωρούμε δεδομένο πως για λίγες μέρες θα κρατήσει η έκρηξη χαράς των τηλεοπτικών σταρ, οι όποιοι και καμία σχέση δεν έχουν συνήθως με τα αθλήματα αλλά και κατορθώνουν με τη λήψη μέτρου να κάνουν πολτό όλα τα θέματα ανεξάρτητα από τη σημαντικότητά τους. Αν συνεχίζουν έτσι και τοποθετηθεί και η Σπυροπούλου, ως ειδήμων, το Σάββατο για τον Μήτρογλου, θα νιώσουμε αποστροφή και για το ποδόσφαιρο δηλαδή…