Έχει εκφραστεί στο παρελθόν υπέρ της Χρυσής Αυγής, κατά των πολιτικών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην εξουσία, με δηλώσεις εκκωφαντικές, απόλυτες που στερούν ορθολογικών επιχειρημάτων.

Πριν λίγο καιρό μάλιστα, στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδούσε είχε χαιρετήσει ναζιστικά, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. Mέχρι και για... εξωγήινους έχει μιλήσει κατά διαστήματα ο Νότης Σφακιανάκης.

Αυτή τη φορά θέλησε να τεθεί δημόσια στο πλευρό της Χρυσής Αυγής, αναφέροντας στο πρωινό του ΑΝΤ1:

«Σκέφτομαι πολιτικά γιατί είμαι πολίτης και όχι πελάτης. Και όλα αυτά τα κοπρόσκυλα που σας κυβερνάνε και σας τυραννάνε εγώ δεν τα έχω αξιολογήσει όπως εσείς, δεν τα έχω τοποθετήσει εγώ εκεί γιατί δεν τους έχω δώσει απολύτως καμία δύναμη. Έχω κάθε δικαίωμα να λέω τη γνώμη μου γιατί δεν οφείλω σε κανέναν απολύτως τίποτα, αυτοί οι υπάλληλοί μου, μου οφείλουν πολλά. Μου οφείλουν πρώτα από όλα ότι έχουν κάνει τον λαό μου δυστυχή... Φυσικά και δεν είναι φασίστες στη Χρυσή Αυγή. Έχουν κλείσει (φυλακή) κάποιον μέσα που είναι αρχηγός κόμματος... Επιβάλλεται να την στηρίξετε τη Χρυσή Αυγή».

Υ.Γ. 1: Όταν θέλεις να λέγεσαι καλλιτέχνης και επηρεάζεις με τα λεγόμενά σου μια μεγάλη μερίδα κόσμου που σ΄ ακολουθεί, οφείλεις αν μη τι άλλο να φιλτράρεις λίγο καλύτερα τα λόγια σου... Διότι το γνωρίζεις ή όχι, επηρεάζεις συνειδήσεις.

Υ.Γ. 2: Η... «επιβολή» του κ. Σφακιανάκη δεν ταιριάζει σε δημοκρατικά καθεστώτα που διακρίνονται από συνεργασία και όχι τάσεις ηγεμονίας...

Φ.Π.