Στον αέρα τίναξε τη συνεργασία της με τον Νότη Σφακιανάκη η Δέσποινα Βανδή, λίγες μέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του μαγαζιού που θα τους φιλοξενούσε. Ο επίσημος λόγος είναι η αντίθεσή της στις δηλώσεις που έκανε ο πρώτος σχετικά με τη Χρυσή Αυγή.

Αναλυτικότερα, η Δέσποινα Βανδή ανέβασε μια ανακοίνωση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, στην οποία ανέφερε:

«Τον Νότη τον συνάντησα για πρώτη φορά πριν 16 χρόνια. Από τότε κατάλαβα πως ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερος, όπως και αν ακούγεται και μεταφράζεται αυτό, ξεχωριστός ως καλλιτέχνης και με συνέπεια ωστόσο ως προς και τα δύο, όλον αυτό τον καιρό.

Ακραίος και ανατρεπτικός σε αξίες και πιστεύω. Δικαίωμα του κάθε ελεύθερου ανθρώπου σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, να λέει τη γνώμη του και να την υποστηρίζει.

Διαφωνούσα κατά καιρούς σε πολλά από αυτά που έλεγε, άλλοτε συμφωνούσα, όσο εξτρεμιστικά και αν εκφραζόταν (Νότης είναι αυτός). Παρά την διαφορετική άποψη που έχουμε γενικότερα στις σχέσεις, στη ζωή και τη δημοκρατία, θεωρούσα ότι καλλιτεχνικά θα μπορούσαμε να συνυπάρξουμε σε μια μουσική σκηνή.

Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι τα πράγματα που μας χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που μας ενώνουν. Αποχωρώ με λύπη.

Και κάτι τελευταίο… Εμένα οι γονείς μου ήταν μετανάστες… Αυτό», έγραψε η Δέσποινα, κλείνοντας οριστικά την πόρτα της συνεργασίας της με τον Νότη.

Για την Ιστορία, ο Νότης Σφακιανάκης δήλωσε: «Σκέφτομαι πολιτικά γιατί είμαι πολίτης και όχι πελάτης. Και όλα αυτά τα κοπρόσκυλα που σας κυβερνάνε και σας τυραννάνε εγώ δεν τα έχω αξιολογήσει όπως εσείς, δεν τα έχω τοποθετήσει εγώ εκεί γιατί δεν τους έχω δώσει απολύτως καμία δύναμη. Έχω κάθε δικαίωμα να λέω τη γνώμη μου γιατί δεν οφείλω σε κανέναν απολύτως τίποτα, αυτοί οι υπάλληλοί μου, μου οφείλουν πολλά. Μου οφείλουν πρώτα από όλα ότι έχουν κάνει τον λαό μου δυστυχή... Φυσικά και δεν είναι φασίστες στηΧρυσή Αυγή. Έχουν κλείσει (φυλακή) κάποιον μέσα που είναι αρχηγός κόμματος... Επιβάλλεται να την στηρίξετε τη Χρυσή Αυγή».