Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου με επιστολή του, «παρακαλεί» τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να μην παίξουν φωτογραφία του νεογέννητου γιου του, καμία φωτογραφία να μην απεικονίζει το πρόσωπό του.

Στην επιστολή αναφέρεται:

«Κύριοι/ες

Με την παρούσα μας θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι σεβόμενοι την οικογενειακή μου ζωή και στο πλαίσιο της προστασίας αυτής και από τις διατάξεις του Ν. 2472/1997 «Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», δεν θα ήθελα να εμφανισθεί σε καμία φωτογραφία ή απεικόνιση με οποιοδήποτε τεχνικό ή άλλο μέσο η «εικόνα»- το πρόσωπο- του ανηλίκου τέκνου μου και δη καθ' όλη τη διάρκεια της ανηλικότητάς του. Παρακαλώ θερμά, όπως οι φωτογραφίες που θα απεικονίζουν το ανήλικο τέκνο μου να είναι ειδικά επεξεργασμένες (με ειδική σκιαγράφηση), ούτως ώστε επ' ουδενί να εμφανίζεται το πρόσωπό του.

Με εκτίμηση,

Γρηγόρης Αρναούτογλου»

Με εκτίμηση δε λέμε, αν και επισύρεται η απειλή με την αναφορά του νόμου των αντιποίνων σε περίπτωση που τα μέσα δεν συμμορφωθούν.

Καλά κάνει ο πατέρας σταρ αλλά ένα νεογέννητο που θα το βρουν οι φωτογράφοι; Και στην βρεφική ηλικία όλα τα μωράκια ίδια μοιάζουν, ενώ αλλάζουν καθημερινά. Είναι δηλαδή μια κίνηση προστασίας μάλλον υπερβολική, αλλά ο γονιός ειδικά αν είναι και τόσο σημαντική περσόνα, μπορεί να ανησυχεί όσο δεν κάνει ο Τομ Κρουζ για την Σούρη, δηλαδή!

Επίσης προσωπικά δεν καταλαβαίνω καθόλου την έμμονη των περιοδικών να κινάγανε τα βρέφη των γνωστών σα να ναι το μεγάλο αποκλειστικό θέμα! Μωράκια είναι τόσο όμορφα και αγαπητά όσο και τα βρέφη των άσημων, δηλαδή!

Α. Τ.