Η Κάτια Δανδουλάκη μίλησε στο Πρώτο Θέμα, για όλη της την ζωή, τα λάθη, τα σωστά της, τις αντιλήψεις και την προσωπική της ζωή και αποκαλύπτοντας ακόμη τους άντρες που πέρασαν από την ζωή της, χωρίς να μασάει τα λόγια της ή να κρύβεται πίσω απ το δάχτυλο της.

Η απροκάλυπτη ειλικρίνεια της και η χωρίς περιστροφές στάση της στα ερωτήματα είναι άλλωστε χαρακτηριστικό της. Συνυπήρξε με έναν άνθρωπο με τον οποίο τους χώριζαν ηλικιακά δύο γενιές, σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει σήμερα όπου οι γυναίκες ερωτεύονται μικρότερους άνδρες. Την σοκάρει αυτό; «Τίποτα ανθρώπινο δεν με ξενίζει. Ένα με απωθεί: η σχέση συμφέροντος. Κάνω αυτό για να κερδίσω κάτι άλλο. Αυτό σε έναν ερωτικό δεσμό ή σε μια σχέση ζωής τινάζει την ψυχή μου στον αέρα!».

Θα ενέδιδε σε έρωτα με μικρότερο άνδρα; «Mέσα από τις σχέσεις θέλω να παίρνω αγάπη και να νιώθω ασφάλεια. Ένας μικρότερος άνδρας θα σου πει κάποια στιγμή: «Και τώρα θέλω να ζήσω τη ζωή μου!». Αυτό θα με έκανε να νιώσω ανασφάλεια. Δεν τα αντέχω τα «αντίο».

 Έχει ερωτευτεί ποτέ συνάδελφό της; «Είναι γνωστό ότι υπήρξα αρραβωνιασμένη με τον Νίκο Γαλανό και ότι έζησα μια μικρή σχέση με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, κάτι που έγραψε ο ίδιος σε βιβλίο του». Kρατάει καλές σχέσεις με τους ανθρώπους που πέρασαν από τη ζωή της; «Ναι. Δεν μου αρέσει οι σχέσεις να τελειώνουν άσχημα, δεν είναι ωραίο. Πρέπει να υπάρχει μια υγιής, ανθρώπινη επαφή. Αλλιώς είναι σαν να μην αποδεχόμαστε τον ίδιο μας τον εαυτό.» Την έχουν ζηλέψει σε κάποια σχέση; «Nαι, και έχει τελειώσει επιτόπου. Σιχαίνομαι τους περιορισμούς, γι’ αυτό κι εγώ δεν τoυς επιβάλλω σε κανέναν. Πρέπει ο άλλος να με θέλει πολύ για να είναι πλάι μου. Αλλιώς δεν είμαι ευτυχισμένη. Αν θελήσει να φύγει, τον αφήνω ελεύθερο, δεν τον διεκδικώ. Δεν επιθυμώ κάποιον κοντά μου επειδή τον αναγκάζω εγώ. Αυτή η αίσθηση αναιρεί την αγάπη».

Της έλειψε ποτέ ένα παιδί; «Moυ έλειψε μόνο όσο ήμουν με τον Μάριο, αλλά δεν προέκυψε». Μπήκε ποτέ στη σκέψη της υιοθεσίας; «Nαι, αλλά μετά φοβήθηκα. Σκέφτηκα το οικονομικό ρίσκο που εμπεριέχει η ζωή ενός καλλιτέχνη και αισθάνθηκα ότι είναι βάρος -και μάλιστα δυσβάσταχτο- να πάρω την ευθύνη ενός ακόμη ανθρώπου. Εκ των υστέρων κρίνω ότι είτε η σκέψη ήταν λάθος είτε δεν το ήθελα τόσο πολύ ώστε να το κάνω»…