Ο Σταύρος Θεοδωράκης προσέγγισε ένα από τα πιο μεγάλα θέματα της κοινωνίας μας και της πολίτικης πραγματικότητας, με την εκπομπή του εχθές το βράδυ, περνώντας μία εβδομάδα μαζί με μια 25χρονη λεσβία, η οποία ζει με την οικογένειά της στον Κολωνό.

Η Άρτεμις «βγήκε από την ντουλάπα και δεν ξαναμπαίνει μέσα» πριν από μερικά χρόνια και, όπως φαίνεται, η οικογένειά της έχει αποδεχτεί τις ερωτικές της προτιμήσεις της. Ο Σταυρός Θεοδωράκης άγγιξε με σοβαρότητα θέματα που αφορούν στη ζωή των ομοφυλόφιλων σ’ αυτή την πόλη, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο, στην αγορά εργασίας και το ότι ενώ σε σύγχρονες χώρες έχουν αρχίσει να νομιμοποιούνται οι γάμοι των ομοφυλόφιλων, στη χώρα μας συζητάμε ακόμη για θέματα που είναι δεδομένα, όπως κοινωνική δικαιοσύνη, ο ερωτικός αυτοπροσδιορισμός, η ισότητα των gay πολιτών σε θέματα γάμου, κληρονομιάς κλπ.

Μέχρι εδώ όλα καλά, ακόμη και αν τουριστικά κάποιες στιγμές προσεγγίστηκε το θέμα. Έλα μου όμως που άρχισαν τα όργανα στην υπόλοιπη τηλεόραση, που στο περιορισμένο χρόνο της σκαλέτας της κάθε εκπομπής, έπρεπε να χωρέσει το θέμα, με διάθεση ανάλαφρη που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει.

Μέσα σ' αυτή την διάθεση σχολιασμού των πάντων σήμερα στο «Πρωινό» των Σκορδά- συζύγου, η Λάουρα Νάργες, μιλώντας για τον σεξουαλικό προσανατολισμό όλων των ανθρώπων, ανέφερε πως «Κάθε γυναίκα, σε ένα ποσοστό είτε μικρότερο είτε μεγαλύτερο, κρύβει μία λεσβία μέσα της... Κάθε γυναίκα θέλει να το δοκιμάσει».

Το θέμα αυτό έμεινε αδιαπραγμάτευτο, με την ιδία τηλεοπτική ύπαρξη όσο και μια εκπομπή ολόκληρη που ήταν αφιερωμένη στο δικαίωμα των γυναικών να χαρακτηρίζονται όχι από τον πειραματισμό τους, αλλά απ' την επιλογή τους, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν μια ανάλγητη και σκληρή, λόγω έλλειψης ενημέρωσης, συχνά κοινωνία. Ισοπεδωθήκαν όλα με μια φασουλά, που θεωρήθηκε και προοδευτική δηλαδή…

Α.Τ.