Όμορφος πολύ και ικανός σε τραγούδι και υποκριτική, ο Θεοχάρης Ιωαννίδης για αρκετό διάστημα βρισκόταν εκτός Ελλάδας ως επιλογή.

Όπως παραδέχεται στο περιοδικό «Εγώ» κάποια στιγμή:  «Έπαθα φρίκη. Ένιωσα πως παρόλο που ασχολούμουν με αξιόλογα πράγματα, έκανα πάρα πολλά ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, πρόπερσι έφυγα άρον άρον από την παράσταση «Τρίτο στεφάνι», χωρίς καν να συμμετέχω στην υπόκλιση των ηθοποιών για να πάω να τραγουδήσω. Έκανα πολλή τηλεόραση, ηχογραφήσεις,video clip, φωτογραφήσεις, συνεργαζόμουν τότε και ως μοντέλο στον οίκο Armani. Αισθάνθηκα ότι είχα υπερεκταθεί χωρίς λόγο και σιγά σιγά είχα αρχίσει να καίγομαι. Ήθελα να κάνω μια επανεκκίνηση».

Παραδέχεται πως οι άνθρωποι στην τρελή πορεία της αναγνώρισης του, τον πλήγωσαν. «Με πλήγωσαν αρκετοί. Τα ΜΜΕ για παράδειγμα, όσο φιλικά και να δείχνουν, άλλο τόσο μπορούν να γίνουν και ανθρωποφάγα. Όλα αυτά τα ανυπόγραφα δημοσιεύματα που αφορούσαν την προσωπική μου ζωή με έκαναν κουρέλι».

Θεωρώντας λάθος του τις ημίγυμνες φωτογραφήσεις του, που για ένα διάστημα κατέκλυζαν τα έντυπα, είπε πως «παραμυθιάστηκα, παρασύρθηκα, άκουσα λάθος συμβουλές. Δεν σύρθηκα να κάνω αυτές τις φωτογραφήσεις. Είμαι όμως πιο ρομαντικό και συνεσταλμένο άτομο από αυτό που φανταζόταν ο κόσμος για μένα. Νευρίασα όταν κατάλαβα το λάθος μου να φωτογραφίζομαι συνέχεια ημίγυμνος σαν ένα κομμάτι κρέας», είπε. Με αυτή την συνειδητοποίηση η ψυχολογία του νεαρού άνδρα αλλάζει.

«Έγινα κουρέλι» λέει με γενναιότητα «άνοιγα το Facebook να διαβάσω μηνύματα και είχα μόνο σεξουαλικές προτάσεις. Εκεί έπαθα το πρώτο σοκ. Άρχισα να σβήνω τις ημίγυμνες φωτογραφίες και να διαγράφω όλους εκείνους που κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία μου έλεγαν ευθέως τα πιο πρόστυχα πράγματα. Μετά άρχισαν όλα να μου φταίνε. Μου έκαναν συνεχώς και χωρίς ντροπή ανήθικες προτάσεις. Μου πρότειναν μέχρι και χρήματα για να κάνουμε έρωτα». Το τελευταίο πια, ήταν και το προσωπικό του όριο, για να φύγει από την χώρα και επιστέφοντας να επιχειρήσει την προσωπική του επανεκκίνηση στην δημιουργικότητα του…