Η Cher στάθηκε στο παιδί της, χωρίς να εξετάσει, ούτε τις ερωτικές του προτιμήσεις, ούτε την επιλογή φύλου έχοντας μάλιστα ακτιβιστική δράση για την ελευθερία του ερωτικού αυτοπροσδιορισμού.

Το παιδί της γεννήθηκε κορίτσι. Ήταν μια όμορφη κοπέλα με εξαιρετικές σπουδές. Περίπου στα 25 της χρόνια, επέλεξε να προσπαθήσει μια μεγάλη αλλαγή. Έτσι εγχειρίστηκε για να γίνει αγόρι.

Ο Chaz Bono είναι πλέον 44 ετών, επιτυχημένος δικηγόρος, συγγραφέας και μουσικός και πάντα πολύ δεμένος με την μητέρα του. Παρόλα αυτά τα αμερικανικά ΜΜΕ δείχνουν συγκλονισμένα όχι για τις επιλογές ζωής ενός ανθρώπου, το κοινωνικό αντίκτυπο της δημοσιοποίησης τους, τα δικαιώματα των ανθρώπων και την συμμετοχή και κατανόηση της διάσημης μητέρας, αλλά γιατί ο άνδρας αυτός… έχασε 39 κιλά!

Ο ίδιος ο Chaz Bono, μίλησε στο αμερικανικό κανάλι extra tv και αποκάλυψε πως έχασε τα περιττά κιλά του τρώγοντας φρούτα, μη λιπαρό κρέας, φρούτα και αμύγδαλα. Συμπλήρωσε δε πως μόνο μία φορά τον χρόνο τρώει γλυκό και είναι μόνο στα γενέθλιά του!

Οι ιεραρχήσεις του σημαντικού φυσικά είναι υποκειμενικά, αλλά τόσος ντόρος για τα κιλά και όχι για το φύλο, είναι λίγο παράδοξα αμερικανικό!