Ο Νότης Σφακιανάκης ήταν το βράδυ της Τετάρτης καλεσμένος στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ευθέως», όπου προσπάθησε να μαζέψει τα... ασυμμάζευτα.

Απολογήθηκε για τις δηλώσεις στήριξής του στη Χρυσή Αυγή, τόνισε για ακόμη μια φορά ότι είναι ακομμάτιστος και η μοναδική ταμπέλα που επιτρέπει να του «χρεώσουν» είναι αυτή του «πατριώτη» ενώ δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει τα πυρά του σε Βανδή και Λαζόπουλο.

Σε ό, τι αφορά την ξαφνική αποχώρηση της Βανδή από το σχήμα λόγω των απόψεων του τραγουδιστή για τη Χρυσή Αυγή, εκείνος υποστήριξε: «Έμενα ένα μήνυμα μου έστειλε και έτσι έληξε η συνεργασία. “Λυπούμαι πάρα πολύ, είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένη, αλλά δεν μπορώ να συνυπάρξω σε έναν χώρο διότι συνέβησαν αυτά που συνέβησαν” ανέφερε το μήνυμα. Που δεν ξέρω και τι συνέβη… Αν διαφωνώ εγώ με τις ιδέες σου, τι θα σου κάνω; Δεν θα συνεργαστώ, ενώ έχουμε υποσχεθεί ο ένας στον άλλον ότι θα συνεργαστούμε;»

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν και για τον Λάκη Λαζόπουλο και την επίθεση που ο δεύτερος του άσκησε όντας καλεσμένος στο Πρωινό του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη. Ο Νότης απάντησε χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν έχω καμία σχέση με το Υπουργείo Πολιτισμού. Οι άνθρωποι που έχουν αλισβερίσια με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, παίρνουν επιδοτήσεις και τα ρέστα, λένε αυτά που λένε. Κι εγώ που δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά, εγώ που είμαι απόλυτα αντικαθεστωτικός και ανένταχτος, λέω αυτά που λέω. Δεν έχω φιλίες και γνωριμίες, μη τυχόν και τις θίξω».

Tέλος για τα όσα είπε τις προηγούμενες μέρες για τη Χρυσή Αυγή ("επαβάλλεται να στηρίξετε Χρυσή Αυγή"), ο κ. Σφακιανάκης φάνηκε ότι είχε διάθεση να δώσει ένα τέλος στην ιστορία. «Εγώ δεν είμαι ούτε χρώμα, ούτε κόμμα, ούτε θρησκεία. Το όνομά μου γράφει Έλληνας από πάνω. Δεν θα γίνω ποτέ Χρυσή Αυγή. Θα είμαι ανένταχτος ανέκαθεν...», εξήγησε.