current views are: 2

9 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση04:40

Χρήστος Μπισιώτης: Ο έλληνας chef του Ομπάμα!

Στα 26 του χρόνια και με DNA ελληνικό ο Χρήστος Μπισιώτης κατάφερε να περάσει την πόρτα του Λευκού Οίκου, να μπει στην κουζίνα και να εντυπωσιάσει με το «μαγειρικό του δαιμόνιο» την προεδρική οικογένεια Ομπάμα, σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής».

Δημοσίευση 04:40’
αρθρο-newpost

Στα 26 του χρόνια και με DNA ελληνικό ο Χρήστος Μπισιώτης κατάφερε να περάσει την πόρτα του Λευκού Οίκου, να μπει στην κουζίνα και να εντυπωσιάσει με το «μαγειρικό του δαιμόνιο» την προεδρική οικογένεια Ομπάμα, σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής».

Στα 26 του χρόνια και με DNA ελληνικό ο Χρήστος Μπισιώτης κατάφερε να περάσει την πόρτα του Λευκού Οίκου, να μπει στην κουζίνα και να εντυπωσιάσει με το «μαγειρικό του δαιμόνιο» την προεδρική οικογένεια Ομπάμα, σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής».

«Πάντοτε ήθελα τη δράση, τον ανταγωνισμό. Μου άρεσε να δοκιμάζω τα όριά μου να μαθαίνω δίπλα στους καλύτερους του είδους και να βελτιώνομαι όλο και περισσότερο. Έτσι το αποφάσισα και στα 18 μου βρέθηκα εντελώς μόνος στη Νέα Υόρκη, σε μία ζούγκλα!» λέει χαρακτηριστικά.

Η συνεργασία με το Λευκό Οίκο, όπως επισημαίνει, ήρθε απρόσμενα. «Όλα άρχισαν το Σεπτέμβρη του 2012 όταν γνώρισα τον πρόεδρο Μπιλ Κλίντον. Το ένα έφερε το άλλο και έχω την τιμή πια να μαγειρεύω για τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και την οικογένειά του».

Ο κ. Μπισιώτης εξηγεί ότι η προεδρική οικογένεια αγαπά τα φαγητά απ’ όλες τις χώρες και το μόνο που ζητούν είναι απλά και παραδοσιακά πιάτα. Μιλάει για απλούς και προσιτούς ανθρώπους. «Ο πρόεδρος εμφανίζεται σπάνια λόγω των υποχρεώσεών του. Η κα. Ομπάμα μάς επισκέπτεται αρκετά συχνά. Υπάρχουν μάλιστα φορές που μαγειρεύει μαζί μας» λέει ο κ. Μπισιώτης.

Στα 26 του χρόνια έχει μαγειρέψει για αρκετούς celebrities όπως την Τζένιφερ Λόπεζ, τον Αντόνιο Μπαντέρας, την Πατρίσια Φιλντ, την Τζέσικα Άλμπα, τον Μπιλ Κλίντον και πρόσφατα και για τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα.

Επισημαίνει ότι στο εξωτερικό η ελληνική κουζίνα εκτιμάται αλλά «πρέπει να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Δεν μπορώ να πηγαίνω σε ελληνικό εστιατόριο και το τζατζίκι αντί για γιαούρτι να έχει creme fraiche. Το τζατζίκι φτιάχνεται με γιαούρτι, είναι κάποια πράγματα που δεν χρειάζονται αλλαγή».