Είναι μια καλλονή απ' αυτές που κόβουν την ανάσα και που θαυμάζονται από γυναίκες για την κομψότητά τους και από άνδρες για τον αισθησιασμό τους.

Η Κάρμεν Καρέρα όμως, είναι ένας άνθρωπος που έκανε τις επιλογές του, μιας και το 1985 γεννήθηκε στο Νιου Τζέρσεϊ και μεγάλωσε ως Κρίστοφερ Ρομάν. Ήρθε αντιμέτωπη με τον κοινωνικό ρατσισμό, την περιθωριοποίηση, τον αποκλεισμό, αναμετρήθηκε και βγήκε νικήτρια, ώστε να μπορεί σήμερα, να είναι μια από τις πιο δημοφιλείς γυναίκες της τηλεόρασης, ακριβοπληρωμένο μοντέλο του περιβόητου πρακτορείου Elite και πιθανή άγγελος της Victoria's Secret, μέλος δηλαδή της πιο περιζήτητης ελίτ των ωραιότερων γυναικών του πλανήτη.   

Άλλωστε 42.000 θαυμαστές της, ζητιάνε διαδικτυακά από τον κολοσσιαίο οίκο εσωρούχων να φερθεί χωρίς κόμπλεξ, να δείξει πως η ομορφιά δεν έχει όρια και να συμπεριλάβει την Κάρμεν στα κορίτσια του, ώστε να είναι η πρώτη που θα περπατήσει στις πασαρέλες του.

Η ίδια η Κάρμεν πάντως, που έχει ήδη δουλέψει με τα σπουδαιότερα ονόματα της μόδας και που φημίζεται πως είναι γενναία και θαρραλέα και πολύ ενεργή σε θέματα πολιτικών ελευθεριών, λέει, πως δεν αποτελεί κίνηση καριέρας το να ενταχθεί στους Αγγέλους του οίκου μόδας, αλλά επιβεβαίωση πως τα στερεότυπα της μόδας καταρρίπτονται. Όπως και να έχει, ότι κι αν συμβεί η Κάρμεν παραμένει μια ακόμη υπογράμμιση στον αφορισμό του Όσκαρ Ουάιλντ πως η ομορφιά είναι πιο σημαντική από την εξυπνάδα γιατί είναι αυταπόδεικτη. Και η συγκεκριμένη ομορφιά είναι αναμφισβήτητη…