Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, οι σπουδές στην Αθήνα, ο ρατσισμός λόγω της καταγωγής της, η ζωή που ονειρεύεται.

Η Ειρήνη Παπαδοπούλου άφησε στην άκρη τα ταμπού και μίλησε με αλήθεια στο περιοδικό ΕΓΩ! για όλα όσα στιγμάτισαν τη ζωή της. Σε μια συνέντευξη αλήθειας που μας έγινε πολύ συμπαθής.

Τα φτωχικά παιδικά χρόνια: «“Δεν κατάγομαι από πλούσια οικογένεια, ούτε υπήρξα καλομαθημένη. Τα παιδικά μου χρόνια ήταν δύσκολα πολύ. Ήμουν όμως, πάντα περήφανη γιατί οι γονείς μου δούλευαν σε δυο δουλειές για να τα βγάζουμε πέρα. Μπορεί να μη μου αφιέρωναν το χρόνο που ήθελα σαν παιδί, αλλά έμαθα μέσα από αυτό να πατάω κι εγώ στα πόδια μου και να είμαι ανεξάρτητη από πολύ μικρή».

Ο ρατσισμός στο σχολείο και η καταγωγή της: «Υπήρχαν δυσκολίες που είχαν να κάνουν με την έλλειψη οικονομικής άνεσης, όπως το ότι αναγκαζόμουν να φοράω μεταχειρισμένα ρούχα, αλλά αυτές δεν με ενοχλούσαν καθόλου. Αυτό που με πλήγωνε ήταν ο ρατσισμός με τον οποίο με αντιμετώπιζαν στο σχολείο. Είχε ως αφετηρία την εμφανή από τα ρούχα μου δυσχερή οικονομική μου θέση, αλλά και την καταγωγή μου. Επειδή εγώ γεννήθηκα στο Καζακστάν -από Έλληνες όμως γονείς- δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι δεν ήμουν ούτε Καζάκα, ούτε Ρωσίδα, απλά παιδί μεταναστών. Δεν με έκαναν παρέα όχι μόνο γιατί πίστευαν ότι καταγόμουν από αλλού, αλλά και γιατί τα ρούχα μου, ήταν abibas και όχι adidas».

Παράλληλα αναφέρθηκε στην περίοδο που δούλευε ως σερβιτόρα για να εξασφαλίσει ένα έξτρα εισόδημα στην περιοχή διαμονής της, το Μενίδι αλλά και στις σπουδές της στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου.