Από τη Φανή Πλατσατούρα

Bράδυ Πέμπτης, μποτιλιαρισμένοι δρόμοι, άνθρωποι με βαριά παλτό να τρέχουν να προλάβουν τη ζωή που χάνεται...

Ένα στολισμένο, ζεστό, φιλόξενο Pantheon Theatre μας ανοίγει τις πόρτες του. Δημοσιογραφική βραδιά με συζήτηση, μπουφέ, όμορφους ανθρώπους (η Χρύσα, η Εβίτα, ο Παναγιώτης, ο Βασίλης). Η συνέντευξη Τύπου αρχίζει. Οι καλλιτέχνες που θα ζεστάνουν όλον τον χειμώνα με τις φωνές τους το ανανεωμένο Αθηνών Αρένα, εμφανίζονται πάνω στη σκηνή: Γνωστοί σε όλους, αγαπητοί σε βαθμό λατρείας: Άννα Βίσση και Αντώνης Ρέμος. Η ιέρεια του ελληνικού τραγουδιού και ο ερμηνευτής με τη μελένια φωνή. Χειροκρότημα...

Πιασμένοι χέρι χέρι, εκείνη ντυμένη στα λευκά σαν μελαχρινός Άγγελος. Εκείνος κολαριστός μέσα σε ένα μαύρο κουστούμι, να υπερτονίζεται η αντίθεση. Μαζί τους ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου, κ. Παπαθεοχάρης, ο γιος του Απόλλωνας, ο μεταφυσικός σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας και ο σκηνογράφος Μανώλης Παντελιδάκης.

Ένα τραπέζι συζήτησης που στήθηκε πάνω στη σκηνή του Pantheon, το όλο ηρεμία πρόσωπο της Άννας και ένα όραμα έτοιμο να πάρει σάρκα και οστά..."Ένα ή Κανένα"... Τα μπουζούκια, τα μαραμένα γαρύφαλλα και τα εξουθενωτικά λικνίσματα πάνω στις μεγάλες πίστες πέρασαν σε παρελθοντικούς πια χρόνους για την Άννα και τον Αντώνη. Ο νυχτερινός χάρτης αναδιαμορφώθηκε και εκείνοι, αντιλαμβανόμενοι την αλλαγή, έδρασαν γρήγορα, ετοιμάζοντας μια πρόταση διαφορετική, λιγότερο διασκεδαστική περισσότερο ψυχαγωγική.

Μία μουσικοθεατρική παράσταση με τον τίτλο "Ένα ή Κανένα" με παλιά τους κυρίως τραγούδια, διάθεση νοσταλγική, ανάγκη για ταξίδι στο υπερβατικό και μια 20 μελή ομάδα νέων ηθοποιών να τους πλαισιώνει. Φυσικά, ψυχή του νέου αυτού εγχειρήματος πρωτοτυπίας ο αφαιρετικός, δημιουργικός, απρόβλεπτος Γιάννης Κακλέας που αγκάλιασε με θέρμη τη διαφορετική πρόταση και συνέβαλε τα μέγιστα για ένα μουσικοθεατρικό υπερθέαμα που θα παρακολουθήσουμε επί σκηνής από τις 20 Δεκεμβρίου. (ημέρα πρεμιέρας)

Ο τίτλος της μουσικοθεατρικής τους παράστασης "Ένα ή Κανένα", εμπνευσμένος από το ομώνυμο τραγούδι που θα ερμηνεύσουν Άννα και Αντώνης, για πρώτη φορά στην πρώτη τους εμφάνιση στο Pantheon. Σε αυτό το πρόγραμμα, θα απουσιάζουν το αλκοόλ, το τσιγάρο και τα λουλούδια. Μόνο γνώριμες φωνές, μελωδίες, εντυπωσιακά σκηνικά, θεατρικές ερμηνείες, τραγούδια εποχής. Στοίχημα δύσκολο, σε καιρούς που προστάζουν την αλλαγή...

Ο Γιάννης Κακλέας χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη παράσταση "πρόκληση", η Άννα Βίσση εξήγεισαι ότι θα απευθύνεται σε ένα κοινό που δεν συγχωρεί λάθη, ο Αντώνης Ρέμος εγγυήθηκε την επιτυχία του εγχειρήματος και ευλόγησε από μικροφώνου τη συνεργασία του με την Βίσση, την οποία χαρακτήρισε "μοναδικό καλλιτεχνικό φαινόμενο".

Οι δημοσιογράφοι υπέβαλαν τις ερωτήσεις τους, η συνέντευξη Τύπου τελείωσε, τα φώτα έσβησαν για να ανοίξουν ξανά λίγη ώρα αργότερα.

Τρία, δύο, ένα... Άννα Βίσση και Αντώνης Ρέμος ανεβαίνουν πάνω στη σκηνή για την καθημερινή τους πρόβα. Έξω παγωνιά, εικόνες παραίτησης. Μέσα τραγούδια έρωτα να ξεπλένουν ψυχές...

Υ.Γ.1: Για πρώτη φορά Βίσση - Ρέμος συναντιούνται μουσικά πάνω στη σκηνή σε μία συνεργασία που επιθυμούσαν διακαώς και οι δυο. Μάλιστα η "απόλυτη" του ελληνικού τραγουδιού έκανε λόγο για μια συνάντηση... καρμική!

Υ.Γ.2: Προφανώς οι απαντήσεις που έδωσε ο κ. Ρέμος στους δημοσιογράφους, χρησιμοποιώντας επιλεκτικά τον ενικό αριθμό, ήταν αποτέλεσμα μιας ανεπίσημης οικειότητας που ένιωσε με τους ανθρώπους των Μέσων...