Παντρεύτηκε, έφερε στον κόσμο τον μονάκριβο γιο της, άλλαξε η ζωή της από τη μια στιγμή στην άλλη. Η Κατερίνα Παπουτσάκη μιλάει στο περιοδικό ΕΓΩ! για όλες τις αλλαγές στη ζωή και την καθημερινότητά της αλλά και την επιστροφή της στο θέατρο.

Για την επιστροφή της στη δουλειά: «Η κρίση ασκεί εκ των πραγμάτων πίεση σε όλους μας, καθώς κανείς μας δεν μπορεί να παραβλέψει ότι υπάρχουν μεγάλες οικονομικές ανάγκες. Την εγκυμοσύνη, όμως, δεν θα την άλλαζα με τίποτα. Απλά σε άλλη εποχή μπορεί να λειτουργούσα διαφορετικά ως προς τον χρόνο της επιστροφής στη δουλειά».

Φοβήθηκε τη συνεργασία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη; «Καθόλου δεν φοβήθηκα! Μπορεί ο Μιχάλης να μη θεωρείται ηθοποιός, αλλά είναι ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης και μην ξεχνάμε ότι το έργο είναι μιούζικαλ. Στην Ελλάδα υπάρχει προκατάληψη και στεγανά στα διάφορα είδη της Τέχνης. Και εγώ το έχω αντιμετωπίσει. Όταν τραγουδάω, εισπράττω αρνητικά σχόλια από κάποιους, όπως “τώρα κάνει και την τραγουδίστρια” κλπ. Έχοντας βιώσει ήδη αυτή την εμπειρία, είχα ένα αίσθημα προστασίας απέναντι στον Μιχάλη, για τις αρνητικές κριτικές που ορισμένοι είχαν ετοιμάσει εκ των προτέρων... Όμως, κέρδισε το στοίχημα!».

Μάλιστα, η Κατερίνα Παπουτσάκη παραδέχτηκε πως για αρκετά χρόνια προσπαθούσε να αμύνεται απέναντι στις επιθέσεις που δεχόταν από τα Μέσα: «Αναγκαζόμουν για αρκετά χρόνια να κρατάω μια πολύ αμυντική στάση απέναντι σε κάποια μέσα ενημέρωσης. Σίγουρα, όμως, δεν είμαι έτσι. Αυτό ξεκίνησε όταν ανακοινώθηκε ο ρόλος της Αλίκης για το σίριαλ “Έχω ένα μυστικό” όπου άρχισαν οι πυροβολισμοί. Όταν με βομβάρδιζαν, λοιπόν, για τα προσωπικά μου και έκαναν τη ζωή μου κόλαση, εύλογο δεν ήταν να αμυνθώ; Αν παρατηρήσει κανείς τις συνεντεύξεις μου πριν και μετά το σίριαλ, θα το διαπιστώσει...», ενώ επεσήμανε: «Κι όμως δεν είμαι τόσο μάγκας, όσο θα ήθελα. Είμαι πολύ ευαίσθητη».

Όσο για τη γνωριμία με τον Παναγιώτη Πιλαφά και τον γάμο της: «Δεν είχε τη διάσταση ενός παραμυθιού. Είναι πολύ αληθινό και υπέροχο αυτό που ζω. Ενώ πάντα αναζητούσα τη μονιμότητα στις σχέσεις μου, παράλληλα είχα και ένα φόβο. Τώρα συνειδητοποιώ πως ένιωθα έτσι, γιατί κατά βάθος γνώριζα εκ των προτέρων πως δεν ήταν αυτό που πραγματικά ήθελα».

Όσο για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου παιδιού: «Θα ήθελα ένα δεύτερο παιδί, αλλά όχι ακόμη. Προς το παρόν, θέλω να ευχαριστηθώ τον Παναγιώτη, τον Μάξιμο, να απολαύσω τη σχέση που έχουμε και οι τρεις μας, ονειρεύομαι να κάνουμε ταξίδια μαζί. Ανυπομονώ τώρα πια να επικοινωνήσω περισσότερο με τον γιο μου. Να αρχίσει να μιλάει, να τα λέμε λίγο οι δυο μας. Είμαι καλή στην επικοινωνία, γιατί έτσι με μεγάλωσαν και οι δικοί μου γονείς».