current views are: 1

13 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση14:33

Γιώργος Καπουτζίδης: «Γεννήθηκα εκεί που οι ναζιστές σφάξανε κόσμο»!

Καλεσμένος στο Πρωινό ΑΝΤ1 ήταν το πρωί της Παρασκευής ο Γιώργος Καπουτζίδης σε μία συνέντευξη συγκινητική.

Δημοσίευση 14:33’
αρθρο-newpost

Καλεσμένος στο Πρωινό ΑΝΤ1 ήταν το πρωί της Παρασκευής ο Γιώργος Καπουτζίδης σε μία συνέντευξη συγκινητική.

Καλεσμένος στο Πρωινό ΑΝΤ1 ήταν το πρωί της Παρασκευής ο Γιώργος Καπουτζίδης σε μία συνέντευξη συγκινητική. Μίλησε για τα φασιστικά κόμματα και την άνοδό τους, τους καλλιτέχνες που τα στηρίζουν, τη δική του εμπειρία, τον θάνατο των προγόνων του από ανθρώπους με σβάστικες.

Με λόγια συγκίνησης εξήγεισαι πόσο ακραία είναι τέτοιου είδους κόμματα, μίλησε για το παρελθόν τους, καυτηριάζοντας το παρόν τους:

«Ο καθένας ανάλογα με τον πολιτισμό και τη μόρφωση που έχει πράττει και λειτουργεί σε αυτό τον κόσμο. Εγώ έχω συναίσθηση του ποιος είμαι, ποιοι είναι οι γονείς μου και από πού κατάγομαι. Είμαι από τις Σέρρες, 40 χιλιόμετρα από τα σύνορα. Γεννήθηκα στον τόπο που οι ναζιστές σφάξανε κόσμο – η μεγαλύτερη σφαγή στη Βόρεια Ελλάδα, η πρώτη μεγάλη σφαγή έγινε στα Κερδύλλια – έσφαξαν 250 ανθρώπους και άφησαν τους γέρους μόνο να θάψουν τους νεκρούς, δηλαδή τους πατεράδες να θάψουν τα παιδιά τους. Γεννήθηκα δίπλα στο Ρούπελ, εκεί που τραυματίες από τον αλβανικό πόλεμο προσπαθούσαν να κρατήσουν τα σύνορα της χώρας μας ανέπαφα. Δεν μπορώ να ψηφίσω ανθρώπους που έχουν τη σβάστικα, λυπάμαι πολύ. Ούτε να τους στηρίξω. Αν θέλει να τους στηρίξει ο κύριος Σφακιανάκης ή ο κύριος Βουρλιώτης, μπορεί».

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Καπουτζίδης, εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος, τόνισε: «Εγώ είμαι Έλληνας, περήφανος Έλληνας, περήφανος Μακεδόνας. Δεν θέλω να έχω καμία σχέση με τη σβάστικα, δεν με αφορά. […] Δημοκρατία δεν λέμε πως έχουμε; Έχω δικαίωμα να λέω “όχι” στη σβάστικα. Έχω δικαίωμα να τιμάω τους προγόνους μου. Γιατί οι πρόγονοί μου πεθάνανε από αυτούς. Η Ελλάδα είναι η χώρα με τα περισσότερα θύματα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη αναλογικά με τον πληθυσμό της -δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αυτό. Δεν μπορώ 70 χρόνια μετά να χαιρετάω ναζιστικά, όποιος μπορεί ας το κάνει», ενώ συμπλήρωσε: 

«Αν με ενοχλεί το ποσοστό της Χρυσής Αυγής; Με ενοχλεί ότι πιστεύουμε στην Ελλάδα του σήμερα ότι για τους λαθρομετανάστες-που δεν τους θέλω ούτε εγώ, σας το λέω πολύ απλά, δεν θέλω να υπάρχει αυτή η κατάσταση στο κέντρο, πρέπει να διορθωθεί και είναι λάθος των πολιτικών μας- η λύση που προτείνεται είναι να βγούμε και να τους σκοτώσουμε. Αυτό με ενοχλεί πολύ και σαν Έλληνα και σαν Χριστιανό».


σχετικα αρθρα