Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου μίλησε στο περιοδικό «Like» για τα μυστικά της εντυπωσιακής της εμφάνισης, ενώ αποκάλυψε τον τρόπο που έχασε τα περιττα κιλά που είχε πάρει πριν μερικά χρόνια. 

Πώς προσέχει τη σιλουέτα της; «Όλες ξέρουμε πως να προσέχουμε τη σιλουέτα μας, απλά η καθεμία δεν επιλέγει να το κάνει για ψυχολογικούς λόγους. Ένα μυστικό που έμαθα κάποτε από κάποιον πολύ γνωστό ηθοποιό, και το ακολουθώ, ειδικά πριν ξεκινήσω παραστάσεις ή εμφανίσεις κάπου, είναι να κόβουμε τη μερίδα που τρώμε στη μέση. Κάποιες φορές, όταν πεινάω πάρα πολύ, προτιμώ να φάω μια πάρα πολύ μεγάλη σαλάτα ή σούπες, που είναι ό,τι καλύτερο για τον οργανισμό και το βάρος μας».

Για τις δίαιτες που έχει δοκιμάσει και η συμβουλή της: «Έχω δοκιμάσει πολλές, πάρα πολλές, αλλά ποτέ χημικές δίαιτες. Αν κάνω μια διατροφή, πέφτω με τα μούτρα και ασχολούμαι μόνο με αυτή. Θέλω να τρώω. Μου αρέσει το καλό φαγητό. Κάτι που προτείνω ανεπιφύλακτα είναι το τεστ δυσενεξίας. Έκτοτε, μετά το τεστ, δεν τρώω κρέας. Το άμυλο και το αλεύρι με βοηθάνε να χάσω ευκολότερα βάρος. Πριν χρόνια μού το σύστησαν , μιας και ακολούθσα ένα κατά τα άλλα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής, αλλά δεν μπορούσα να χάσω βάρος και γενικότερα δεν έβλεπα μεγάλη αλλαγή στο σώμα μου. Έτσι, μου πρότειναν κι έκανα το τεστ δυσενεξίας. Είναι πάρα πολύ καλό, και ως Πηνελόπη το προτείνω σε όλες τις αναγνώστριες. Είναι σημαντικό, γιατί σε βοηθάει δείχνοντας σου ποιες τροφές σε βοηθάνε ή όχι στο να χάσεις βάρος. Φαντάσου ότι έτρωγα καθημερινά κρέας προσπαθώντας να αδυνατίσω, όταν ουσιαστικά ήταν αυτό που με πάχαινε».

Σε ποια κιλά νιώθει καλύτερα; «Σε κάθε φάση προσπαθούσα να νιώθω καλά. Αλλά νομίζω οτι τώρα, γύρω στα 60 κιλά, είμαι στα καλύτερά μου».