Η Ειρήνη Παπαδοπούλου βρέθηκε καλεσμένη στο «Μίλα» το απόγευμα της Δευτέρας και μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου για τα δύσκολα παιδικά της χρόνια αλλά και για τον ρατσισμό που βίωσε από μικρή.

Τι είπε για την περίοδο που ήρθε στην Ελλάδα από το Καζακστάν, όπου και γεννήθηκε; «Όταν ήρθαμε από το Καζακστάν ήμουν τεσσάρων χρονών, πήγα σχολείο κατευθείαν στην Ελλάδα. Βοηθούσα τους γονείς μου να μάθουν ελληνικά, γιατί μιλούσαν μόνο ποντιακά», είπε η τραγουδίστρια, ενώ για τον ρατσισμό που βίωσε εξομολογήθηκε: «Δεν βγήκε τυχαία το τραγούδι του Καζαντζίδη "Στα ξένα είμαι Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος". Εκεί ήμασταν οι "Γκρέκοι" και όταν ήρθαμε εδώ μας έλεγαν Ρωσοπόντιους κι αυτό με πονούσε πολύ, γιατί δεν ήμουν Ρωσίδα. [...] Το πήρα λίγο "μέσα" μου όλο αυτό, είμαι γενικά πολύ κλειστή σαν άνθρωπος. Μετά, σιγά-σιγά, γνώρισα κι άλλα παιδιά που ήταν από προσφυγικές οικογένειες και καταλαβαινόμασταν, βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον».

Στη συνέχεια η Ειρήνη Παπαδοπούλου θυμήθηκε περιστατικά από την παιδική της ηλικία: «Θυμάμαι ότι με περνούσαν για τσιγγάνα εκεί στα Λιόσια που πήγαινα σχολείο», είπε χαρακτηριστικά, ενώ για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε η οικογένειά της, αποκάλυψε: «Με πονούσε τότε, τώρα δεν με πονάει. Δεν μου έλειψε ποτέ το φαγητό ή οι βασικές ανάγκες, το κάτι "παραπάνω" μου έλειπε. Είχα, δηλαδή, ρούχα να φοράω αλλά συνήθως ήταν μεταχειρισμένα ή και από λαϊκές».