Αν και ο χώρος του NBA παραδοσιακά κυριαρχείται από άντρες, μια γυναίκα, και δη, Ελληνίδα, κατάφερε να διεισδύσει και μάλιστα να φτάσει στα υψηλότερα κλιμάκια μιας ομάδας αμερικανικού πρωταθλήματος, σκαρφαλώνοντας στη θέση της προέδρου του επιχειρησιακού τμήματος των Σακραμέντο Κίνγκς.

Το όνομα αυτής, Ματίνα Κολοκοτρώνη. Σύμφωνα με το αφιέρωμα του Ελεύθερου Τύπου, η 49χρονη δικηγόρος ξεκίνησε τη συνεργασία της με την ομάδα των Σακραμέντο Κινγκς το 1996, όταν κατά τη διάρκεια άδειας από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν την πήραν τηλέφωνο από την ομάδα, ζητώντας της να μεσολαβήσει για την απόκτηση του Πέτζα Στογιάκοβιτς, που τότε βρισκόταν στην Ελλάδα. «Γνωρίζω ότι είσαι Ελληνίδα και ότι είσαι δικηγόρος. Βολιδοσκοπούμε έναν παίχτη από την Ελλάδα, με το όνομα Πέτζα Στογιάκοβιτς, και χρειαζόμαστε βοήθεια για το συμβόλαιο του», ανέφερε το τηλεφώνημα σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Από εκείνη τη στιγμή κι ύστερα η Μ. Κολοκοτρώνη έγινε νομική σύμβουλος των Σακραμέντο Κινγκς, αποφεύγοντας, ωστόσο, τα φώτα της δημοσιότητας και δρώντας στο παρασκήνιο. Η μεγάλη στιγμή της Ελληνίδας δικηγόρου έφτασε όταν έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόκτηση του Τούρκου καλαθοσφαιριστή, Χέντο Τούρκογλου. Οι νομικές δεξιότητες και οι γνώσεις της την οδήγησαν στην υπογραφή του συμβολαίου και τελικά, δύο χρόνια αργότερα, τον Μάρτιο του 2010 κι ύστερα από 14 χρόνια στους Κινγκς, στην θέση της προέδρου του επιχειρησιακού τμήματος της ομάδας.

«Όταν ξεκίνησα να εργάζομαι για πρώτη φορά στους Κινγκς, είχα την ίδια ηλικία με τους παίκτες. Σήμερα είμαι αρκετά μεγάλη για να είμαι μητέρα τους», δηλώνει η ίδια.

Η επιτυχημένη μάνατζερ και μητέρα τριών παιδιών, έχει καταφέρει να προωθήσει τους “Βασιλιάδες” εκτός του γηπέδου, μέσω οικονομικών πακέτων εισιτηρίων ώστε η ομάδα να είναι βιώσιμη από τη στήριξη της κοινότητας. «Στόχος μου είναι να γεμίσω τις κερκίδες με φαν των Κινγκς», αναφέρει χαρακτηριστικά.

TAGS