Ο Ντάνος Λυγίζος, ένας σπουδαίος ηθοποιός με πολλές καλλιτεχνικές επιτυχίες στο ενεργητικό του, ζει πλέον σε οίκο ευγηρίας.

«Μου δίνεται η ευκαιρία να ζητήσω μία μεγάλη συγγνώμη που δεν... πέθανα», λέει σε καθημερινή εφημερίδα από τη Σκέπη Ηλικιωμένων στην Παιανία, όπου μένει τα τελευταία δύο χρόνια. «Πριν από μερικά χρόνια πληροφορήθηκα τον... θάνατό μου από τους ανθρώπους που θέλησαν να δημιουργήσουν ξανά ένα νέο σποτάκι της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (ΕΛΜΕΠΑ), το οποίο είχα κάνει στο παρελθόν ”δανείζοντας” τη φωνή μου στον γλάρο που προτρέπει τον κόσμο να μη ρίχνει σκουπίδια και πλαστικά σε θάλασσες και ακτές. Ευτυχώς που παρενέβη μια κοπέλα -με την οποία ήμασταν μαζί σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες και με γνώριζε- και τους εξήγησε ότι ζω κι έτσι το έκαναν ξανά με τη φωνή μου» τόνισε στην ίδια συνέντευξη.

Μιλάει για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε με την υγεία του: «Πάσχω εδώ και χρόνια από αποφρακτική πνευμονοπάθεια, το γνωστό ΧΑΠ. Και μετά το ΧΑΠ το... χάπι εντ» λέει με χιούμορ και συνεχίζει: «Δεν έλεγα να σταματήσω το τσιγάρο. Μου έλεγε μια φίλη μου γιατρός πνευμονολόγος: “Kόψε το τσιγάρο, θα το μετανιώσεις πικρά”. Εγώ, όμως, δεν το έκανα. Η πρώτη κρίση με έπιασε στην Πάτρα. Με πήγαν στο τοπικό νοσοκομείο θώρακος και αρχικά σταματάω το κάπνισμα για τρία χρόνια. Κάποια στιγμή όμως, που είχαμε βγει πρώτοι σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες στους οποίους συμμετείχα κι εγώ και πετούσαμε από τη χαρά μας, ζήτησα ένα τσιγάρο κι έτσι το άρχισα ξανά».

«Έφυγα από το Χαλάνδρι που είναι το σπίτι μου και ήρθα εδώ, στην Παιανία, που είναι μια περιοχή όπου υπάρχει περισσότερος καθαρός αέρας, αφού χρειάζομαι οξυγόνο λόγω της πάθησής μου» είπε σχετικά με την απόφασή του να πάει σε οίκο ευγηρίας. Στη Σκέπη Ηλικιωμένων έχει τη δική του σουίτα, αλλά και το αυτοκίνητό του με το οποίο, όποτε θέλει, κάνει τις βόλτες του.