Για την οικογένειά του, αλλά και τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν για εκείνον κατά τη διάρκεια της χρονιάς που φεύγει μίλησε ο Γιάννης Πλούταρχος στην κάμερα πρωινής εκπομπής.
 
«Τα μεγάλα μου παιδιά, όταν πήγαιναν γ’ ή ε’ δημοτικού, δεν θέλανε να είμαι παντού. Με ψιλοκρύβανε. Εγώ πήγαινα όμως σε γιορτές και άλλες εκδηλώσεις, πάντα φρόντιζα να είμαι εκεί. Σιγά - σιγά συνειδητοποίησαν πως αυτός είναι ο πατέρας τους, ένας επώνυμος άνθρωπος και πλέον το έχουν καμάρι, αλλά δεν το χρησιμοποιούν», είπε ο τραγουδιστής μιλώντας για την οικογένειά του.
 
Και συνέχισε: «Τα πρώτα φλερτ ξεκίνησαν ήδη. Η Κατερίνα είναι 16 χρονών. Μια χαρά, είναι φυσιολογικότατο. Δεν πρέπει να έχει ένα φλερτ και αυτή; Έχουμε μια πάρα πολύ σχέση και ελπίζω να παραμείνει έτσι. Ο γιος μου έπαθε σοκ με αυτό, όχι εγώ. Κατά περίεργο τρόπο πρόβλημα είχε εκείνος».
 
Ωστόσο, ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να φοράει τη βέρα του, εξηγώντας τους λόγους: «Όταν παντρευτήκαμε με τη Μαρία βγήκαμε έξω να βγάλουμε τις φωτογραφίες μετά το μυστήριο. Τότε έβγαλα τη βέρα, την έδωσα στη Μαρία και της είπα “Μαράκι, πάρτην γιατί δεν μου αρέσει να φοράω δαχτυλίδια. Δεν χρειάζεται αυτό για να σου δώσω την καρδιά μου. Έχεις την καρδιά μου, φτάνει αυτό. Τέλος!” Ούτε έχω απαίτηση από τη γυναίκα μου να τη φοράει».
 
Τέλος, για τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν για εκείνον κατά τη διάρκεια της χρονιάς που αφορούσαν στις δηλώσεις του με τις οποίες εμμέσως υποστήριζε τη Χρυσή Αυγή, είπε στην κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό»: «Με ηρεμία το αντιμετώπισα. Δεν πρέπει να χάνουμε τη ψυχραιμία μας. Και τα Μέσα δεν πρέπει να τσαλακώνουν τους καλλιτέχνες και γενικώς τους ανθρώπους. Θέλει λίγο προσοχή γενικώς και ο χρόνος θα φέρει την αλήθεια στο φως. Είναι δεδομένο αυτό!».

Και όταν οι καλλιτέχνες τσαλακώνονται μόνοι τους...;