«Κάθε απόφαση στη ζωή μας έχει ένα κόστος. Εδώ είμαι και πληρώνω τον λογαριασμό για όλα. Εγώ τον πληρώνω το λογαριασμό, δεν τον πληρώνει κανένας άλλος», λέει συνεχώς στον εαυτό της αλλά και στους γύρω της η Κατερίνα Λέχου. Η ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό InStyle για τη θεατρική παράσταση «Όλα για τη μητέρα μου» όπου πρωταγωνιστεί και υποδύεται την τραβεστί, τον κρυφό της γάμο με τον Μάνο Στρατάκη, την ηλικία της που λέει με περηφάνια.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα της συνέντευξης:

- Έχετε άγχος για το πώς θα κρατήσετε τη σχέση σας σε εγρήγορση;

«Ο Μάνος λέει ότι είμαι τόσο απρόβλεπτη, που δεν ξέρει ποτέ τι θα κάνω. Είναι η ζωή και το επάγγελμα τέτοιο, και το δικό μου και το δικό του (σ.σ. ο σύζυγός της είναι σχεδιαστής και κατασκευαστής κοσμημάτων), που δεν μας επιτρέπουν να ρουτινιάσουμε. Αλλά κυρίως θεωρώ ότι είναι συναισθηματικό θέμα. Εγώ δεν είμαι άνθρωπος που βαριέται. Αυτά που μου αρέσουν μου αρέσουν και συνεχίζω να τα κρατάω ζωντανά».

- Τι θαυμάζετε και τι σας εκνευρίζει στον σύζυγό σας, Μάνο Στρατάκη;

«Θαυμάζω το ότι είναι βαθιά συναισθηματικός και δεν το κρύβει, γιατί οι άντρες συνήθως το «καπακώνουν». Είναι ειλικρινής, τουλάχιστον απέναντί μου, αλλά και γενικότερα είναι άνθρωπος ευθύς. Τέλος, είναι αρσενικό, είναι άντρας με την κλασική έννοια, παραδοσιακός. Αυτά τα ίδια στοιχεία είναι και τα αρνητικά. Παραείναι μερικές φορές συναισθηματικός, δηλαδή είναι μη μου άπτου. Κάποιες φορές παραείναι άντρας, του λες «κάτσε, ρε, παιδί μου, να σου πω κι εγώ, ξεβιδώνει έτσι η βρύση». «Όχι, δεν ξέρεις εσύ» είναι η απάντηση. Και, επίσης, είναι απόλυτος όταν διαμορφώσει μια γνώμη για ένα πρόσωπο. Μες στην ειλικρίνεια και την ευθύτητά του, είναι λίγο απόλυτος».

- Έχετε δηλώσει πως τόσο βιολογικά όσο και ενεργειακά δεν είστε σε φάση να αποκτήσετε παιδί. Φοβάστε μήπως αργότερα το μετανιώσετε;

Ναι, έχω πει πως, στα 46 μου, πέρα από το ηλικιακό κομμάτι, δεν έχω τα ενεργειακά αποθέματα για να συμβάλω όσο και όπως θέλω στο μεγάλωμα ενός παιδιού. Δεν μπορώ να ξέρω πώς θα αισθάνομαι στα 70 μου, ξέρω όμως πώς αισθάνομαι σήμερα. Δεν μπορώ, λοιπόν, να κάνω ένα παιδί, φοβούμενη μήπως μου λείψει αργότερα, γιατί θα την πληρώσει το παιδί. Κι αυτό το θεωρώ εγωιστικό. Δηλαδή θα το κάνω και θα το παρκάρω, αν δεν το πολύ θέλω τώρα. Έχω δει πολλά παρκαρισμένα. Όλα παρκαρισμένα είναι. Για το μόνο που είμαι βέβαιη είναι πως δεν πρέπει να κάνει κάποιος παιδί, αν δεν το θέλει πολύ. Δεν πιστεύω στις σούπερ γυναίκες. Έχω δει γυναίκες που έχουν καριέρες, άρα το βάρος πέφτει εκεί και το παιδί υπολείπεται κι έχω δει και το αντίστροφο, δηλαδή πολύ καλές μανάδες, που όμως την καριέρα τους τη θυσίασαν σε ένα βαθμό. Εγώ αυτή τη στιγμή αφιερώνω το 90% του χρόνου μου στη δουλειά μου. Ούτε καν στη σχέση μου. Όποτε δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να μεγαλώσω ένα παιδί, θα το αδικούσα πολύ».