current views are: 1

29 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση15:58

Πετρετζίκης: Το επόμενο βήμα στη σχέση μου με τη Demy είναι η συγκατοίκηση!

Για τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη, την απόπειρά του να σπουδάσει λογιστική, τους εφηβικούς έρωτες μίλησε ο Άκης Πετρετζίκης στον δημοσιογράφο Άρη Καβατζίκη και το ένθετο People στο Πρώτο Θέμα.

Δημοσίευση 15:58’
αρθρο-newpost

Για τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη, την απόπειρά του να σπουδάσει λογιστική, τους εφηβικούς έρωτες μίλησε ο Άκης Πετρετζίκης στον δημοσιογράφο Άρη Καβατζίκη και το ένθετο People στο Πρώτο Θέμα.

Για τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη, την απόπειρά του να σπουδάσει λογιστική, τους εφηβικούς έρωτες μίλησε ο Άκης Πετρετζίκης στον δημοσιογράφο Άρη Καβατζίκη και το ένθετο People στο Πρώτο Θέμα.

«Πέρασα στη λογιστική, άντεξα ένα εξάμηνο κι έφυγα. Πήγα στο στρατό και κάθε εξάμηνο επέστρεφα για να δώσω τα μαθήματα. Έκανα την πρακτική μου σε τράπεζα και στα 20 αποφάσισα πως ούτε αυτό μου άρεσε. Με καθαρά λογιστικό τρόπο, όμως, κατέγραψα ποια είναι τα πράγματα που μου αρέσουν, όπως το φαγητό και τα ταξίδια, και με ποια ακριβώς επαγγέλματα συνδυάζονται αυτά. Κάπως έτσι, με “συν” και “πλην”, κατέληξα στη μαγειρική» εξομολογείται στο People. 

Ο ίδιος, επειδή η μητέρα του εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση (κατασκευάζουν γυναικεία παπούτσια) και έλειπε αρκετές ώρες από το σπίτι, μαγείρευε πατάτες με αυγά, μπιφτεκάκια και κολοκυθοκεφτέδες. Για τις συνταγές ρωτούσε συνεχώς τη θεία ή τη γιαγιά του. Το έψαχνε, δηλαδή. Η μητέρα του μαγειρεύει εξίσου καλά, ενώ η αδελφή του αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και σήμερα εργάζεται σε λογιστικό γραφείο.

Για τη σχέση του με την τραγουδίστρια Demy δηλώνει: “Δεν το έκρυψα ποτέ, ούτε νιώθω αμήχανα. Πρώτα απ’ όλα όμως, ο κόσμος με αγάπησε για τη δουλειά μου και γι’ αυτό με βλέπει. Καλύτερα, λοιπόν όταν γράφονται πληροφορίες για μένα, να είναι για τις συνταγές μου. Εκτός αέρα, φυσικά και θα σου μιλήσω για όσα κάνουμε με τη Δήμητρα. Στον αέρα της εκπομπής και θα κοκκινίσω και θα εξαφανιστώ. Ό, τι είναι προσωπικό ας μείνει προσωπικό’

Παράλληλα αποκαλύπτει ότι το επόμενο βήμα στη σχέση του είναι η συγκατοίκηση: “Στη σχέση μου δεν μου αρέσει να σχεδιάζω το επόμενο βήμα. Θα έρθει από μόνο του. Για μένα, εξάλλου, αν συγκατοικήσεις με κάποιον, είναι σαν να παντρεύεσαι. Όχι ότι δεν μένουμε και τώρα μαζί με τη Δήμητρα αλλά ουσιαστικά δεν συγκατοικούμε. Σίγουρα, το επόμενο βήμα στη σχέση μας θα είναι η συγκατοίκηση και το θέλω κι εγώ. Σκοπός είναι να βγει αυθόρμητα και στους δύο. Είναι μια ωραία σχέση, με τα “πάνω” της και τα “κάτω” της. Τη στενοχωρώ, όπως ένα αγόρι τη φίλη του κι εκείνη με στενοχωρεί, όπως ένα κορίτσι το φίλο του. Εξάλλου όταν μια σχέση δεν έχει τα “πάνω” και τα “κάτω” της, λένε πως υπάρχει πρόβλημα. Είναι σαν να μην αγαπάς τον άλλο”.

Ο Άκης δεν ήταν αυτό που λέμε «τύπος και υπογραμμός» ως παιδί και έφηβος. Δεν του άρεσε να βρίσκεται στην τάξη. Ήταν καλός στη φυσική και τα μαθηματικά, απείχε όμως από τα αρχαία και τα λατινικά. 

«Δεν πατούσα, δεν ασχολιόμουν, αλλά, παρ’ όλα αυτά, δεν είχα κακούς βαθμούς. Έκανα και κοπάνες, ενώ οι απουσίες μου ξεπερνούσαν το όριο. Δεν τις δικαιολογούσαν οι γονείς μου, αλλά την έβρισκα την άκρη μου» λέει σήμερα. «Μέχρι το γυμνάσιο ήμουν πιο κλειστός ως χαρακτήρας. Στο λύκειο, που πήρα και το μηχανάκι, πέρασα τη φάση μαγκιάς κι εγώ. Σκουλαρικάκι, ταξιδάκι με φίλους χωρίς να ρωτήσω τους γονείς. Κακό παιδί δεν ήμουν, αλλά μου άρεσαν οι επαναστάσεις». 

Ακόμη και τότε, όμως, ο πρώτος Έλληνας master chef ήταν αυτοσυντηρούμενος. «Δούλευα στον πατέρα μου ή ακόμα και σερβιτόρος, για να έχω τα δικά μου λεφτά. Ήθελα να κάνω εγώ κουμάντο στον εαυτό μου. Προσπαθούσα να είμαι μέσα σε όλα στο σχολείο. Όταν είχα μαθηματικά, πήγαινα στην τάξη, όταν αποφασίζαμε να κάνουμε πανικό στο χημείο, ήμουν εκεί, αλλά πάντα είχα μέτρο. Έφτανα μέχρι εκεί που ήθελα. Ήμουν ελεγχόμενος και όχι ακραίος».