Αφού πέρασε τη φυλακή και τις «πέτρινες μέρες» της, γιατί να μην μπορεί να περάσει και την «αψίδα του θριάμβου»; Το ερώτημα αυτό έθεσε στον εαυτό του ο Λάκης Γαβαλάς κι απάντησε δημιουργώντας ο ίδιος τη δική του αψίδα... «L'arc» λοιπόν, ελληνιστί η αψίδα θριάμβου του Λάκη Γαβαλά, ονομάζεται το νέο ξεκίνημα του λαμπερού σχεδιαστή μόδας, αυτήν τη φορά στον χώρο της ψυχαγωγίας, όπως διαβάζουμε στο Εθνος της Κυριακής.

Η περσινή Πρωτοχρονιά ήταν για εκείνον πίσω από τα σίδερα, ενώ η φετινή τον βρίσκει πίσω από την μπάρα ενός εκθαμβωτικού μπαρ-ρεστοράν που είναι δημιούργημά του. Το άλλοτε θρυλικό ουζερί του Απότσου και το κλασικό «Cellier» ενώθηκαν και δημιούργησαν τον χώρο του Λάκη... Πρόκειται για ένα υψηλών προδιαγραφών στέκι φαγητού, μουσικής και διασκέδασης, κατά τα πρότυπα των λονδρέζικων και παρισινών, που γεννήθηκε μέσα στην ιστορική στοά Απότσου.

«Αυτό είναι το νέο μου βήμα. Ηθελα πολύ να ξαναγυρίσω στη διασκέδαση, γιατί νομίζω ότι δεν την ξέρει κανείς καλύτερα από εμένα. Γνωρίζω πολύ καλά τα πάρτι και πιστεύω ότι σήμερα η γκρίζα μας καθημερινότητα τα έχει περισσότερο ανάγκη από πότε», λέει ο Λάκης Γαβαλάς, του οποίου τα πάρτι μνημονεύονται ακόμη από τους πάλαι ποτέ κοσμικούς φίλους του.

Ο χώρος είναι τεράστιος, διακοσμημένος με το γούστο και την αισθητική του art director, όπως θέλει να λέγεται τώρα ο Λάκης Γαβαλάς: «Είμαστε ακριβώς μέσα στο πνεύμα της εποχής, προσφέροντας υψηλή ποιότητα με καταπληκτικές τιμές. Είναι ένα σύγχρονο στέκι ευρωπαϊκής μεγαλούπολης. Φτιάξαμε το λεγόμενο happy hour, το 7 με 9, μετά το κλείσιμο των καταστημάτων, που θα έχει ελαφρύ φαγητό, καφέ και ποτό. Μετά θα αρχίζει η λειτουργία του ρεστοράν και του μπαρ. Στόχος είναι οι καλές τιμές με τον διεθνή χαρακτήρα της διασκέδασης. Ο χώρος θα μπορεί να διατεθεί για... ψαγμένες εκδηλώσεις, για σόου, ενώ θα φιλοξενεί επιδείξεις μόδας και θεματικά πάρτι. Δεν είναι μέρος για διαδηλώσεις, αλλά για φιλικές εκδηλώσεις. Εχει ανάγκη η πόλη σήμερα να ανασάνει. Δεν γίνεται να είμαστε συνεχώς μέσα στο μαύρο. Σήμερα τη χαρά την έχουμε μεγάλη ανάγκη για να προχωρήσουμε».