Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

Ένα αγνό επικοινωνιακό ταλέντο, ένα ατόφιο χάρισμα παραθύρων, μια ικανότητα μοναδική στη διεκτραγώδηση γεγονότων. Έγινε το χτύπημα στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι και έτσι μπήκε στην καρδιά μας, ο αυτόπτης μάρτυς, κ. Στεφανίδης. Το τι άνεση στον φακό, τι σημασία στη λεπτομέρεια, τι να μην κομπιάζει, τι να μην χάνει τα λόγια του! Τύφλα να 'χουν οι μισοί ρεπόρτερ των καναλιών!

Μες στον ρυθμό και ικανός να γεμίζει τον κενό χρόνο, είναι ικανός να κάνει ιδιαίτερα στη κα. Δούκισσα Νομικού, η οποία επαναλαμβάνει σε κάθε φράση θαυμασμού: «Δεν έχω λόγια»! (σ.σ: μεταξύ μας, να βρεις μερικά να τα 'χεις εύκαιρα, διότι ως παρουσιάστρια λόγια χρειάζεσαι!). Μπήκε στη ζωή μας, λοιπόν, ο αυτόπτης μάρτυς της καρδιάς μας, ήρθε και η παρουσία του κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην Πάολα και στον Παντελίδη, στο φετινό ναό δηλαδή του πολιτισμού και της υψηλής τέχνης και ξεχάσαμε τα συνήθη μας θέματα.

Δηλαδή, γιατί να ασχοληθούμε με το αν (ξανά) πήγε η Ελένη Μενεγάκη στις εξωτικές Μαλδίβες, κάνοντας τη ζωάρα της! Πλούσια είναι αν δε πάει στις Μαλδίβες η Μενεγάκη, ποια θα πάει; Η Σπυροπούλου που μόλις ξεκινάει την καριέρα της; Σιγά! Τι να ασχοληθούμε με τις συνήθεις κατινιές, όπου η Φαίη Σκορδά σχολιάζει πως προτίμα το Κιλκίς απότις Μαλδίβες, ως απλό κορίτσι του λαού; Το μόνο που μπορεί να μας αποσπάσει την προσοχή από τον αυτόπτη μάρτυ και τον πολιτικό που του κινάνε φωτομοντάζ (ή όχι), που πήγε αλλά δεν χάλασε λεφτά (ή χάλασε), είναι μόνο η επιστροφή του Μιχάλη Λιάπη στη χώρα για να δικαστεί, ενοχλημένος γιατί του χαλάσαμε και τις διακοπές στην εξωτική -πολύ της μόδας τα εξωτικά, φτωχά μου αδέλφια- Μαλαισία, οι παλιοχαρακτήρες!

Στο τέλος του 2013 και στην αρχή της νέας χρονιάς, περίσσεψε η αλαζονεία, η ανοησία, η υποτίμηση της νοημοσύνης μας και οι ψευτοηθικές! Δεν ελπίζουμε σε τίποτα καλύτερο για τη νέα χρόνια, αλλά ας το ευχηθούμε. Έτσι κι αλλιώς, μόνο για τις ευχές δε πληρώνουμε φόρο…