Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

Χρονιάρες μέρες και η τηλεόραση είχε τις φτηνές λύσεις έτοιμες, κονσέρβα παντός καιρού. Ο ΑΝΤ1 και παραμονές Πρωτοχρονιάς και ανήμερα είχε Ρέμο από διαφορετικά νυχτερινά σχήματα και κέντρα με τα ίδια τραγούδια και το μπουζουκοκέφι της δεκαετίας του '90.

Τα αλλά κανάλια ρίχνανε επίσης, παλιά προγράμματα μπουζούκια. Νατάσσα Θεοδωρίδου, Οικονομόπουλος με το ξανθό πλατινέ μαλλί, Πάολα με ένα σλιπ δαντελωτό στην πίστα και Νίνο με ύφος Μικ Τζάγκερ. Τα Χριστούγεννα είδαμε Παπαρίζου, 20 χρόνια Φοίβος αφιερωματική αρχαία συναυλία, Ρέμο και τα Χριστούγεννα (αλλοίμονο!), Μαζωνάκη, Χατζηγιάννη και πάει λέγοντας. Κατά τα αλλά στα προγράμματα που μόνο ο ΑΝΤ1 έχει, είδαμε την Μπεκατώρου να σπάει τη σιωπή της με καλεσμένο έκπληξη τον Χολίδη, σε άλλη εκπομπή του ΑΝΤ1 και μετά τον Χολίδη καλεσμένο στη δική της εκπομπή «Καρντάσιανς», όπου πάλι έκλαιγε ακούγοντας λαϊκότροπα ποπ τραγούδια, πολύ συγκινημένη.

Τα πρωινά άρχιζαν με τσιφτετέλια, συνέχιζαν με χασάπικα και τελείωναν με ζεϊμπέκικο. Στο δε πρωινό του ΑΝΤ1 χόρεψαν όλοι και τους έκρινε η Βελίκοβα με βαθμολογία. Τέτοιο κέφι βιασμένο και τραβηγμένο από τα μαλλιά, με χιούμορ και στησίματα νηπίων, χρόνια είχαμε να απολαύουμε (το 5λεπτο που αντέξαμε να δούμε, εννοούμε). Φυσικά είχαμε σύμφωνα με τα ήθη και πατροπαράδοτα έθιμα του λάου μας, τον Σπύρο Παπαδόπουλο να προάγει τον πολιτισμό της χώρας με κατρούτσα και γιοματάρια και όλη την ελληνική τέχνη, να χορεύει πολιτιστικά τσιφτετέλια μερακλωμένα με ποιότητα.

Ευτυχώς παραμονή Πρωτοχρονιάς που είχε Ρόμπιν Ουίλιαμς σε συναυλία Χριστουγεννιάτικη στο Λονδίνο και χόρτασε το βλέμμα και η ακοή μας, με θέαμα και μουσική. Άντε λοιπόν, και του χρόνου με τα ίδια προγραμμάτων μπουζουκιών όλοι, αλλά ανταλλάξτε τα μεταξύ σας κανάλια. Και καλά να μας μπερδέψετε…