Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

Ο κ. Καμίνης, ως δήμαρχος Αθηναίων, δεν παύει, τις Πρωτοχρονιές στο κέντρο να μας εντυπωσιάζει. Πέρυσι μετρώντας ο ίδιος για τη λήξη του παλαιού έτους και τον ερχομό του νέου μας είπε: «Πέντε, τέσσερα, τρία, δύο, ένα, μηδέν»… λες και έκανε εκτόξευση του έτους από το Κανάβεραλ και το Χιούστον! Φέτος διάλεξε ένα συγκρότημα να μετρήσει τις στιγμές πριν να σκάσει μύτη το 2014. Βγήκαν πέντε κοπέλες στη σκηνή, που τις λένε (το μάθαμε εκείνη τη στιγμή γιατί δεν το ξέραμε), Stringless και άρχισαν να τραγουδάνε, a capella, ήτοι χωρίς συνοδεία μουσικής, κάτι σαν τραγούδια.

Και δως του όλες μαζί τα αααα και τα ουουουου και τα εεεε. Ή που θα 'τρωγες στη μάπα τα μπουζούκια των ιδιωτικών καναλιών, ή που θα γύρναγες στην ΕΔΤ να ακούσεις τις στριγγλιές ώσπου να γυρίσει, ο μαύρος χρόνος. Μόλις δε, τα κατάφερε και ήρθε ο νέος χρόνος, οι Stringless έπαψαν. Αυτό ήταν το πρώτο καλό του 2014. Μακάρι να μην είναι και το μόνο…

Ήταν πολύ πετυχημένη η επιλογή για γιορτινή μέρα. Κυρ Καμίνη μου, αν ο ερχομός του 2015 σας βρει πάλι στον Δήμο της Αθήνας, που συζητιέται γιατί φτάνουν και οι εκλογές σας, να μη ξεχάσετε του χρόνου να μας εντυπωσιάσετε με κάτι αντιστοίχου κεφιού και καλλιτεχνικής επιτυχίας ανάλογης της μέρας.

Φέρετε ας πούμε μοιρολογίστρες από τη Μάνη, να φτιαχτούμε όλοι οι Αθηναίοι παρέα ε;…