current views are: 2

9 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση14:19

Επιστολή ανταπάντησης στον κύριο Θείο…

Σαστισμένη είδα φτάνοντας (αργοπορημένα, ως συνήθως, είναι αλήθεια), στο γραφείο, μια ανοιχτή επιστολή από τον άγνωστο αλλά ινδαλματικό, εδώ στο newpost.gr κύριο Θείο.

Δημοσίευση 14:19’
αρθρο-newpost

Σαστισμένη είδα φτάνοντας (αργοπορημένα, ως συνήθως, είναι αλήθεια), στο γραφείο, μια ανοιχτή επιστολή από τον άγνωστο αλλά ινδαλματικό, εδώ στο newpost.gr κύριο Θείο.

Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

Σαστισμένη είδα φτάνοντας (αργοπορημένα, ως συνήθως, είναι αλήθεια), στο γραφείο, μια ανοιχτή επιστολή από τον άγνωστο αλλά ινδαλματικό, εδώ στο newpost.gr κύριο Θείο. Θέμα του; Η Ελεονώρα Μελέτη, στην οποία γνωρίζει, πως έχω μεγάλη αδυναμία. Τι μου έγραφε ακριβώς; – επαναλαμβάνω για να σας φρεσκάρω τη μνήμη:
 
«Αγαπητή μου Αλεξάνδρα,
Ελπίζω να είσαι καλά. Εμείς είμαστε καλά από υγεία αλλά από τ’ άλλα άστα να πάνε.

Τέλος πάντων δεν θέλω να σε απασχολώ με τα δικά μου. Σε διαβάζω καθημερινά και θα έλεγα μάλιστα ότι είμαι από τους πιο τακτικούς σου αναγνώστες. Θα ήθελα στο μεταξύ -και με το θάρρος της πολύχρονης γνωριμίας μας- να διατυπώσω μια ένστασή μου: Παρατηρώ ότι συχνά-πυκνά κάνεις αναφορά σε ρεπορτάζ, ειδήσεις ή ακόμα και σε σχόλια για τη δεσποινίδα Ελεονόρα Μελέτη. Η κοπέλα είναι συμπαθέστατη. Μπορεί να μην είναι από τις ωραίες της τηλεόρασης αλλά δεν είναι δα και αποκρουστική. Ωστόσο έχει καταστεί εξόχως ενοχλητική. Σε κάθε ευκαιρία μας υπενθυμίζει είναι ότι κάποιος επιτέλους πρέπει να την παντρευτεί! Δεν μπορώ φυσικά να γνωρίζω γιατί άραγε έχει τόσο άγχος με το θέμα του γάμου. 

Γιατί η κοπελίτσα (όχι και τόσο κοπελίτσα δηλαδή) καταλαβαίνω ότι δεν θέλει να παντρευτεί τον πάσα ένα. Γουστάρει κάτι σε εφοπλιστή ή και στην χειρότερη περίπτωση κάποιον μεγαλοεπιχειρηματία ή και τραπεζίτη! Αγαπητή μου Αλεξάνδρα εσύ που τόσα καλά έχεις κάμει στη ζωή σου, βρες της έναν άνθρωπο να την πάρει να γλυτώσουμε όλοι μας, αλλά κυρίως αυτή και η μητέρα της, η οποία φαντάζομαι ότι θα ήθελε να τη δει νυφούλα σε εκκλησία του Λονδίνου»!!!

Με εκτίμηση,
ο Θείος
 
Απαντώ λοιπόν στον αγαπημένο κύριο Θείο –και επιμένω στο κύριος, γιατί θείος, θείος στην απόσταση μ’ έχει!…

Καταρχήν, χαίρομαι για την υγεία σας, γιατί έτσι θα μπορείτε και εσείς μαζί με εμάς τους υπόλοιπους να καπνίζετε και έτσι με την φορολογία του καπνού, να μπορέσουμε να ανακάμψουμε ως οικονομία και να βοηθήσουμε στη νοσηλεία των συνανθρώπων μας, κάνοντας πράξη το «τσιγάρο για τον πόνο του άλλου». Για να μη φάνει πως πλατειάζω και είμαι εκτός θέματος, κύριε καλέ μου Θείε, κάνω σύνδεση λέγοντας πως η Ελεονώρα Μελέτη δεν καπνίζει. Θέλω ειλικρινέστατα λοιπόν, να πω πως:

α) είναι από ευκατάστατη οικογένεια και δεν έχει ανάγκη την οικονομική επιφάνεια του κάθε κλαρινογαμπρού.

β) η ίδια έχει δουλέψει από πολύ νέα και σε εποχές που καλά αντάμειβε τις νέες και ωραίες η τηλεόραση, ώστε να μπορεί να ζήσει χωρίς τις καταθέσεις του άλλου.

γ) είναι από τις πιο ωραίες της τηλεόρασης με ένα ζευγάρι από τα σπανιότερα σε χρώμα μάτια και ένα βλέμμα ζωντανό και κατοικημένο.

δ) είναι διαφορετική, τσαμπουκαλού, απρόβλεπτη, μακριά από τις πληκτικές νόρμες του «καλού» κοριτσιού με μπούκλα και το είδος της χαμηλοβλεπούσας παρθενοπιπίτσας! Αυτές είναι κυρίως στην τηλεόραση που επιθυμούν να παντρευτούν, άσε καλέ μου κύριε Θείε, που το έχουν ήδη, επιτύχει.

ε) είναι εγγράμματη. Και όταν λέω εγγράμματη, δε μιλώ μόνο για την κανονιστική της γνώση, τα πτυχία της και τις έξι γλώσσες τις οποίες μιλά, αλλά ότι μπορεί και γραφεί βιοποριστικά, καθημερινά σε site, με το γαλλικό στιλ, δηλαδή με πρόλογο, κυρίως θέμα, επίλογο. Ξέρει δε και τα 24 γράμματα, με τα φωνήεντα όλα μέσα, που άλλες αγνοούν και έχουν και site δικά τους, ώστε να προάγουν –αν και αγράμματες- την επικοινωνία, την ψυχαγωγία, την ενημέρωση στη χώρα.

στ) είναι δημοσιογράφος. Όχι μια ακόμη ωραία. Και το λέω γιατί γνωρίζω από τα δικά μου προηγούμενα χρόνια του αειμνήστου Άλτερ, πως δούλευε στη σύνταξη του δελτίου ειδήσεων και έκανε μοντάζ στα άγρια νούμερα 1 – 6 το πρωί κάθε βράδυ. Κάποια στιγμή μάλιστα για να διαμαρτυρηθεί για το χώσιμο, εμφανίστηκε με πυτζάμες και παντούφλες στις μονταζιέρες, μπας και φιλοτιμηθούν οι αρχισυντάκτες της και την αφήσουν και κάνα βράδυ να κοιμηθεί.

ζ) και αν είναι να παντρευτεί –που εγώ θα της συνιστούσα να το αποφύγει, δηλαδή, γιατί αυτά είναι αστικά πράγματα θειούλη μου χωρίς το κύριε γιατί μετά από τόσα που είπαμε μια οικειότητα την αποκτήσαμε και ξέρεις τις αντιλήψεις μου, που είναι επαναστατικές- ε, βέβαια και να πάρει εφοπλιστή, οι οποίοι κρατάνε ακόμα, διότι οι τραπεζίτες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες πέριξ του Κορυδαλλού κόβουν βόλτες!

ε) χάρηκα που τα είπαμε, έστω με την κα. Μελέτη για διάμεσο, που εδώ που τα λέμε, μόνο μ’ αυτήν ασχολήθηκες απ’ όλες τις κυρίες της τηλεόρασης. Τυχαίο; Δε νομίζω…