current views are: 4

10 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση07:00

Η «ασχημότερη γυναίκα στον κόσμο» με μια συγκινητική ομιλία βάζει την ανθρωπότητα στη θέση της…

Η Λίζι Βελάσκεθ έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο πολιτισμένο, με υψηλό βιοτικό επίπεδο Τέξας. 

Δημοσίευση 07:00’
αρθρο-newpost

Η Λίζι Βελάσκεθ έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο πολιτισμένο, με υψηλό βιοτικό επίπεδο Τέξας. 

Η Λίζι Βελάσκεθ έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο πολιτισμένο, με υψηλό βιοτικό επίπεδο Τέξας.

Έχει καλές σπουδές και μια υποστηρικτή οικογένεια που στηρίζει κάθε αγώνα της. Η Λίζι Βελάσκεθ είναι μία από τα μόλις τρία καταγεγραμμένα άτομα στον κόσμο που πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο, το οποίο την εμποδίζει να πάρει βάρος και έχει προκαλέσει τύφλωση στο δεξί της μάτι.

Όπως αναφέρει η Telegraph, ειδικοί πιστεύουν ότι η κοπέλα έχει κάποια μορφή Νεογνικού προγηροειδούς συνδρόμου, μια κατάσταση που προκαλεί ταχεία γήρανση και απώλεια λίπους από το πρόσωπο και το σώμα, παρόλο που τρώει περίπου 60 μικρά γεύματα την ημέρα. Ωστόσο, οι άνθρωποι, παντού, σε όλους τους καιρούς, είμαστε σκληροί, ανάλγητοι και επικριτικοί σε οτιδήποτε είναι ή μοιάζει διαφορετικό. Από τα παιδικά της χρόνια η Λίζι ήταν το πρόσωπο που περιγελούσαν όλοι, που την αφήναν στο περιθώριο ή υπήρχε μόνο για κοροϊδία. Όταν, μάλιστα, ήταν στο λύκειο, ανακάλυψε ένα βίντεο με την ίδια στο YouTube, που είχε τον τίτλο «Οι πιο άσχημες γυναίκες στον κόσμο». Ασχημότερη όλων είχε ανακηρυχθεί εκείνη, παμψηφεί. Πληγώθηκε, έκλαψε, κλονίστηκε η αγάπη της για τη ζωή την ίδια. Και αντιστάθηκε…

Με την υποστήριξη της οικογένειάς της και τη δική της δύναμη, η Λίζι πάλεψε και έμαθε να ζει χωρίς μίσος. Σε μια ομιλία της, πολύ συγκινητική, στο TEDx δήλωσε δημόσια πως αποφάσισε να αναλάβει την ευθύνη της ζωής της, σκοτώνοντας την αρνητικότητα με τη θέληση και καθορίζοντας τον εαυτό της με τους δικούς της όρους. Αναφέρει πως αν κάποιος είναι αγενής μαζί της, αυτή απλά τον βάζει στην θέση του, ζητώντας στο κοινό να σκεφτούν και οι ίδιοι τι είναι αυτό που τους ορίζει. Είναι η καταγωγή; Μήπως οι φίλοι; Η οικογένεια; Αν μπορούμε να βρούμε την ευτυχία μέσα μας και να γίνουμε οι οδηγοί της δικής μας ζωής, οι bullies πάντα θα χάνουν.

«Είχα μια πολύ δύσκολη ζωή, αλλά είμαι εντάξει» λέει και συνεχίζει τονίζοντας πως «θα αφήσω τους στόχους μου και την επιτυχία μου και τα επιτεύγματά μου να με καθορίσουν, όχι την εξωτερική μου εμφάνιση».


σχετικα αρθρα