Μετά την κατηγορηματική άρνηση της Βρετανίδας νταντάς του, της 71χρονης Jessie Webb, να συνεχίσει στα καθήκοντά της, το πριγκιπικό ζεύγος William και Kate, επιδίδονται σε έναν αγώνα να βρουν νέα νταντά.
 
Η κυρία Webb, η οποία επανήλθε μετά τη συνταξιοδότησή της μόνο και μόνο για χάρη του William του οποίου ήταν νταντά, προκειμένου να αναλάβει τον γιο του George, είχε υπογράψει τρίμηνο συμβόλαιο με τον αγαπημένο της πρίγκιπα και τη σύζυγό του, το οποίο τώρα έφθασε στο τέλος του και σίγουρα δεν ενδιαφέρεται για την ανανέωσή του, καθώς πλέον είναι σε ηλικία που επιθυμεί την ηρεμία και την ξεκούρασή της.

Βεβαίως, και η ηλικία της δεν της επιτρέπει ένα υπερατλαντικό ταξίδι με αυξημένες υποχρεώσεις σε άλλη ήπειρο και μάλιστα για έναν μήνα κατά τον οποίο θα είναι η αποκλειστική γκουβερνάντα του πρίγκιπα George. Oπότε ζήτησε την άμεση αντικατάστασή της και την εύρεση άλλης νταντάς. Αυτό ακριβώς προβληματίζει κυρίως τη Δούκισσα του Κέμπριτζ, καθώς ο γιος της είχε συνηθίσει τη γυναίκα και η ίδια της είχε απόλυτη εμπιστοσύνη. Τώρα αναζητεί να αναπληρώσει αυτό το κενό, με μια άλλη γυναίκα, η οποία θα παρέχει τις υπηρεσίες της στη διάρκεια της περιοδείας της πριγκιπικής οικογένειας στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Κι ενώ πηγές ανέφεραν ότι η μητέρα της Kate Middleton, Carole, θα αναλάμβανε χρέη νταντάς γι' αυτό το ταξίδι, πηγές από τα Ανάκτορα του Κένσιγκτον σχολίασαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί αυτό.