Θρυλική καλλονή και πρωταγωνίστρια από τα χρυσά χρόνια της μεγάλης οθόνης, η Ζωή Λάσκαρη είναι ο τελευταίος μύθος των ανέμελων εποχών μας.

Kαλεσμένη σήμερα του φανατικού θαυμαστή της Πέτρου Κωστόπουλου, ο οποίος παραδέχτηκε πως πιτσιρικάς, περίμενε κάθε βράδυ έξω από το θέατρό της αλλά αυτή ποτέ δεν τον πρόσεξε, η Ζωή Λάσκαρη χαρακτήρισε τον εαυτό της με μια μόνο λέξη ως «απρόβλεπτη».

Παραδέχτηκε αυτό που ήδη, γνωρίζουμε για αυτήν, πως δεν περιορίστηκε στα «πρέπει» και τα «μη» των άλλων και δεν το μετάνιωσε. Εκ των υστέρων κατάλαβε ότι αν δεν κάνεις αυτό που πρέπει στην ώρα του, θα ρεζιλευτείς στα πενήντα σου. Και ενώ για δεκαετίες θεωρούνταν η πιο σέξι Ελληνίδα, η ίδια δεν είχε επίγνωση της ομορφιάς της. «Δεν το έβλεπα» είπε, «μ’ αρέσει που δεν το κατάλαβα! Πέρασα ωραία, έτσι. Ήμουν ανασφαλής και ζήλευα τους άντρες που ήμουν μαζί τους».

Γι΄ αυτό τον λόγο ποτέ στη ζωή της δεν «καβάλησε» το καλάμι. «Οι αποτυχίες και τα λάθη μου με βοήθησαν να μην τρελαθώ και να καβαλήσω το καλάμι» τόνισε, ενώ μίλησε για τη συμμετοχή της στα καλλιστεία, όταν ήταν ανήλικη, το ταξίδι στην Αμερική, πώς ξεκίνησε την καριέρα της και τους άντρες που πέρασαν από τη ζωή της.

Για το αν ήταν σωστή επιλογή ο Πέτρος Κουτουμάνος, ο πρώτος σύζυγός της, η Ζωή Λάσκαρη, εκμυστηρεύτηκε ότι τον αγάπησε πολύ, αλλά ο γάμος τους τελείωσε άσχημα καθώς τη ζήλευε πάρα πολύ, ενώ την απατούσε συστηματικά. «Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει φάει κέρατο!», υποστήριξε και αφόρισε αστειευόμενη πως «οι άντρες είστε ανώμαλοι αγάπη μου! Είστε ανώμαλοι και θέλετε επιβεβαίωση, πολλές φορές από μία πολύ χειρότερη!». Εξήγησε, ακόμη, γιατί δεν θέλει να δίνει συμβουλές και τη διαφορά στο πρώτο παιδί και το δεύτερο, στο οποίο ήταν μεγαλύτερη. Τέλος, μίλησε για τον ρόλο που την σημάδεψε και την έφτασε στα πρόθυρα της αυτοκτονίας.

Η σημερινή σπάνια εμφάνισή της κατάδειξε για άλλη μια φορά την αλήθεια πως η Ζωή Λάσκαρη είναι φτιαγμένη από μοναδικό πατρόν σε δικό της μοναδικό σχέδιο…