Μια ιδιαίτερη φωτογράφιση με πρωταγωνίστρια τη σύντροφο του δισεκατομμυριούχου Αμπράμοβιτς, ο Λούθερ Κινγκ και το σκάνδαλο που ξέσπασε...

Το περιοδικό Βuro δημοσίευσε την εν λόγω φωτογραφία, όπου η αγαπημένη του ζάμπλουτου Ρώσου, Ντάσα Ζούκοβα, εμφανίζεται να κάθεται πάνω σε μία άλλη γυναίκα, η οποία κάνει την... καρέκλα.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία προκάλεσε την αντίδραση της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση των Γυναικών, η οποία ανέγραψε στο Twitter: «Είναι μια εξαιρετικά ρατσιστική φωτογράφιση».

Το θέμα έφτασε μέχρι τη Daily Mail που αναδημοσίευσε την φωτογραφία και επεσήμανε πως η έγχρωμη γυναίκα που παίζει τον ρόλο της καρέκλας είναι μια ψεύτικη κούκλα -ένα γλυπτό για την ακρίβεια- που τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση για τις ανάγκες της φωτογράφισης.

Η εκδότρια της ιστοσελίδας FashionBombDaily.com, Κλερ Σούλμερς, ήταν μεταξύ των πρώτων που εξέφρασαν τη δυσπιστία τους και τη δυσαρέσκειά τους, υποστηρίζοντας πως το μήνυμα της φωτογραφίας ήταν εκπληκτικά σαφές: «Η λευκή κυριαρχία και υπεροχή, βασίζονται σε μια φαινομενικά γαλήνια αλλά εξευτελιστική μεταχείριση».

Το Twitter πήρε φωτιά μετά τη δημοσίευση του άρθρου, την ημέρα μάλιστα που οι πολίτες της Αμερικής και όλου του κόσμου, γιορτάζουν τους αγώνες του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ για τη φυλετική ισότητα.

Μεταξύ των σχολίων:
«Υποθέτω πως το περιοδικό Garage (στο οποίο η φωτογραφιζόμενη σύντροφος του Αμπράμοβιτς εργάζεται ως αρχισυντάκτρια) πιστεύει πως σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για να διαφημίσει τον ρατσισμό»... «ακόμη και στον ζοφερό, άγευστο κόσμο της φωτογράφησης μόδας, αυτή η αποκρουστική και ρατσιστική εικόνα, που δημοσιεύτηκε την ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ξεχωρίζει».