Αποκλεισμένη από την κινεζική αγορά ήταν τα τρία τελευταία χρόνια η Lady Gaga, λόγω των προκλητικών της εμφανίσεων και φωτογραφίσεων.

Τα τραγούδια της μάλιστα ήταν σε μαύρη λίστα από το 2011 επισήμως από το υπουργείο Πολιτισμού της Κίνας με τη δικαιολογία ότι η μουσική της προκαλεί σύγχυση και πλήττει την πολιτισμική εθνική ασφάλεια! Έτσι, τα τραγούδια από το άλμπουμ της "Born this Way", "The Edge of Glory", "Hair", "Marry the Night", "Americano", "Judas" και "Bloody Mary", ήταν ανάμεσα στα 100 ξένα τραγούδια που είχαν απαγορευθεί και ανήκαν σε μαύρη λίστα. Ανάλογη τύχη είχαν και το τραγούδι της Katy Perry "Last Friday Night" και των Backstreet Boys "I Want It That Way".

Ωστόσο, όπως αναφέρει το CNN, οι κινεζικές Αρχές έδωσαν το πράσινο φως και πλέον το "ARTPOP" πωλείται νομίμως στη χώρα, υπό όρους βέβαια. Έτσι, στο εξώφυλλο, οι γραφίστες μεγέθυναν τη μεγάλη μπάλα ανάμεσα στα πόδια της popstar ώστε να καλυφθεί ακόμη περισσότερο το γυμνό της σώμα, ενώ επιπλέον πρόσθεσαν και μαύρο καλσόν στα γυμνά της πόδια. Οι αρμόδιοι επίσης λογοέκριναν και τον τίτλο ενός τραγουδιού και το... μετονόμασαν από "Sexxx Dreams" σε "X Dreams".

TAGS