Για τη γιόγκα μίλησε η Ελένη Πετρουλάκη αλλά και για τα… προβλήματα που αντιμετώπισε από την Εκκλησία, καθώς θεωρήθηκε από κάποιους αιρετική.

«Προσπαθούσα να αποβάλω το άγχος και έψαχνα διάφορους εναλλακτικούς τρόπους. Για τη γιόγκα ευθύνεται η πεθερά μου. Ήξερε κάποιον σε μια πόλη στη Σερβία, ο οποίος ήταν 20 χρόνια στο Θιβέτ και είχε ασχοληθεί με τη γιόγκα και τη βιοενέργεια. Έτσι πήγα και τον βρήκα. Μου είχε πει τότε ότι όλα αυτά που κάνεις, τα βάρη και το αερόμπικ, είναι άσκοπη κατανάλωση ενέργειας, μπλοκάρεις τα τσάκρας σου και δεν μπορείς να μείνεις έγκυος...

... Έτσι γνώρισα τη γιόγκα και τις πέντε θιβετιανές ασκήσεις. Διάβασα πολλά βιβλία, είδα DVD, ενώ πήγα για δύο μήνες και στη Νέα Υόρκη για σεμινάριο power yoga. Όταν γύρισα στην Ελλάδα πρόσθεσα σε ό,τι είχα μάθει τις πέντε θιβετιανές ασκήσεις και ισομετρικές ασκήσεις και έφτιαξα το δικό μου σύστημα power yoga. Όταν αποφάσισα να φτιάξω τα DVD, επί μήνες μάζευα όλη τη γειτονιά στο σπίτι μου στη Βούλα και κάναμε μάθημα για να δω τι αποτελέσματα έχει στο σώμα. Όλα αυτά 13 χρόνια πριν. Ο κόσμος δεν δέχτηκε εύκολα τη γιόγκα» δήλωσε η εθνική μας γυμνάστρια και συνέχισε μιλώντας στο Πρώτο Θέμα:

«Τότε ακόμα δεν ήξεραν τι είναι και πώς λειτουργεί. Είχαν εμπιστοσύνη μόνο στα βάρη και στο αερόμπικ. Αντιμετώπισα δυσκολίες ακόμα και από την Εκκλησία. Μου είχαν στείλει επιστολές κάποιοι παπάδες γιατί νόμιζαν ότι είναι αίρεση και ότι προάγει τον βουδισμό! Εγώ είχα δημιουργήσει ένα σύστημα γυμναστικο-γιόγκα, ένα νέο είδος εκγύμνασης και αυτό τους εξηγούσα».

Το κατάλαβαν τελικά...;