Είναι μια μοναδική περίπτωση του θεάτρου, ένας άνθρωπος υψηλής πολιτισμικής ποιότητας και μια καινοτόμος της Τέχνης.

Η Ξένια Καλογεροπούλου, η οποία σπανίως δίνει συνεντεύξεις, βρέθηκε σήμερα στο Πρωινό του ΑΝΤ1. Να σημειώσουμε εδώ, πως και τα δυο πρωινά του ΑΝΤ1 και του Mega, στην προσπάθεια να βρουν άτομα που δεν είναι τηλεοπτικοί μαϊντανοί, έχουν κατορθώσει, χάρη στους υπευθύνους καλεσμένων τους, να διασφαλίσουν τον τελευταίο καιρό χώρο σε προσωπικότητες με ουσιαστικό λόγο, όπως η Ζωή Λάσκαρη, η Μάρω Κοντού, η Μάρθα Καραγιάννη.

Η δε Ξένια Καλογερόπουλου ήρθε ως επιλογή να μας αιφνιδιάσει ευχαρίστα. Η σημαντική κυρία της υποκριτικής, με την συνολική οπτική για το θέατρο, μίλησε για την παράσταση που ετοιμάζει στο Εθνικό, αλλά, ακομπλεξάριστα και χωρίς δηθενιές των νεόκοπων σταρ τύπου «δεν μιλώ για τα προσωπικά μου» μίλησε για τη ζωή και την πραγματικότητά της.

«Είμαι σε μια περίεργη φάση» είπε, «γιατί έχασα πρόσφατα τον άντρα μου και είμαι πολύ μόνη στο σπίτι, οπότε το βράδυ με περιμένει μόνο η γάτα μου, αλλά κάνουμε πάρα πολύ καλή παρέα με τη γάτα. Με ανακουφίζει πολύ όταν έρχομαι κουρασμένη να έρχεται αγκαλίτσα η γάτα και να χαλαρώνουμε μαζί. Έχω και καλούς φίλους, αλλά αυτό τον καιρό δεν βλέπω κανέναν, έχω καλογερέψει».

Η Ξένια Καλογεροπούλου, ξανά ακομπλεξάριστα, πράγμα που χαρακτήρισε όλη της την εμφάνιση – κόσμημα στα τηλεοπτικά δρώμενα, αποκάλυψε ότι: «Τώρα δεν μπορώ να κάνω ταξίδια, δεν έχω φράγκο. Έχω στην τράπεζα πέντε ευρώ αυτή τη στιγμή και χρέη. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύς κόσμος σε αυτή την κατάσταση». Και να η απόδειξη πως ο καλλιτέχνης με την κυριολεξία της έννοιας και της σπουδαίας ιδιότητάς του, επικοινωνεί με τη γενιά, την εποχή, τους ανθρώπους γύρω του, μοιράζεται και ζει μέσα στην κοινωνία.

Απ' έξω και αφορισμοί ξερολίστικοι, όπως κάνουν οι του συρμού πρωταγωνιστές της μόδας, σημαίνουν και καταδίκη στη μετριότητα…

Α.Τ.