«Έβλεπα την όλο αυτοπεποίθηση, όμορφη και λαμπερή κόρη μου να αργοσβήνει… Να αργοπεθαίνει από την πείνα και τους συνεχείς εμετούς... Θυμάμαι παλιά σε μία συνομιλία που είχε με τον ατζέντη της, Νταβίντ Σόνενμπερκ, να της φωνάζει: ''Πρέπει να χάσεις κιλά. Δεν με νοιάζει πως θα το καταφέρεις αυτό. Πάρε χάπια, μην τρως καθόλου, βάζε δάχτυλο στο στόμα σου''», δήλωσε συγκλονισμένη η Πέμπε Σέμπερτ για τη μάχη της κόρης της, Ke$ha, να κρατηθεί στη ζωή, στο περιοδικό People.

Αποκάλυψε πως η 26χρονη τραγουδίστρια έπασχε εδώ και χρόνια από νευρική ανορεξία και βουλιμία, αλλά το κρατούσε κρυφό.

"Κάποια στιγμή κατέρρευσε. Με πήρε τηλέφωνο από βενζινάδικο και μου είπε πως δεν σταματάει να κάνει εμετό το φαγητό, που μόλις είχε καταναλώσει", δήλωσε η Σέμπερτ και τόνισε πως αμέσως έσπευσε να βρει το κατάλληλο κέντρο για να νοσηλευτεί η κόρη της το συντομότερο δυνατόν.

"Δεν σταμάτησε να κλαίει μέχρι που φτάσαμε στην κλινική", είπε.

Πλέον, η Ke$ha ανακτά σταδιακά την υγειά της και την καλή της διάθεση. Στην 30η ημέρα θεραπείας της, δήλωσε:

"Πρέπει να φροντίζεις και να αγαπάς τον εαυτό σου, να μη τον παραμελείς και να μην τον θυσιάζεις για τίποτα… Κάποτε, το έβρισκα δύσκολο να το κάνω πράξη".

Η μητέρα της συμπλήρωσε: "Προτεραιότητα της κόρης μου είναι η υγεία της και να είναι χαρούμενη. Το τραγούδι, πλέον, μπαίνει σε δεύτερη μοίρα…".