Ο άστεγος ξάδερφος του Πασχάλη Τερζή - Ζει εδώ και 45 χρόνια στους δρόμους! (φωτό)

Ο άστεγος ξάδερφος του Πασχάλη Τερζή - Ζει εδώ και 45 χρόνια στους δρόμους! (φωτό)

Σε ένα αυτοσχέδιο κρεβάτι κάτω από την γέφυρα της Πέτρου Ράλλη, κοιμάται εδώ και 45 χρόνια, ο πρώτος ξάδερφος του Πασχάλη Τερζή, Βασίλης Μπαλούτης, χτυπημένος από την κρίση που τον οδήγησε στην ανέχεια.

«Ξέρω ότι όταν έρθει η ώρα να φύγω από τούτον τον κόσμο ο Πασχάλης θα φροντίσει για την κηδεία μου. Είναι ο μόνος που με βοηθά», λέει ο ίδιος μιλώντας σε καθημερινή εφημερίδα.

Η ιστορία του 65χρόνου Βασίλη, είναι πραγματικά συγκλονιστική. «Από μικρό παιδί η μοίρα δεν στάθηκε καλή μαζί μου». Η μητέρα του Βασίλη και ο πατέρας του Πασχάλη ήταν αδέρφια. «Σε ηλικία 17 ετών έχασα την μάνα μου και λίγους μήνες μετά πέθανε και ο πατέρας μου. Στην αρχή όλοι οι συγγενείς ενδιαφέρονταν για μένα, μετά εξαφανίστηκαν. Οι γονείς μου είχαν χρέη στην τράπεζα και στην εφορία. Αν και δούλευα δεν κατάφερα να τα πληρώσω. Έτσι όταν έφτασα 20 χρονών μου έκαναν κατάσχεση στο σπίτι μου», εξομολογείται στην εφημερίδα και καταλήγει:

«Ο Πασχάλης με βοηθά. Είναι ο μόνος από τους συγγενείς που με βοηθά. Όποτε με βλέπει, μου δίνει χρήματα και μου λέει πως αν χρειαστώ κάτι να μην διστάσω να τον ενοχλήσω. Τώρα προσπαθεί να βρει μια άκρη, να μου βγάλει μια σύνταξη. Είναι ο άνθρωπος που δεν θα με αφήσει άταφο, αν πεθάνω. Του χρωστάω πολλά».

Βοήθεια πολύτιμη σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη, χωρίς τις κάμερες να ακολουθούν...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο