Έχει κάθε δικαίωμα να τοποθετείται περί των καλλιτεχνικών και να εκφράζει την άποψή της, καθότι τα χρόνια πορείας της στο θέατρο είναι πολλά και γεμάτα επιτυχίες και ερμηνείες - διαμάντια.

Ο λόγος για την κυρία Χρυσούλα Διαβάτη, η οποία απάντησε ένα κατηγορηματικό «όχι», όταν σε συνέντευξή της στο περιοδικό ΕΓΩ! ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο αν ήταν σωστό που επιλέχθηκε ο star Σάκης Ρουβάς να ενσαρκώσει τον Διόνυσο στις Βάκχες του Ευριπίδη, που ανέβηκαν το καλοκαίρι στην Επίδαυρο.

«Όχι. Και είμαι κάθετη σε αυτό. Τουλάχιστον η Επίδαυρος έπρεπε να παραμείνει ένας χώρος όπου θα δίνονται παραστάσεις μόνο αρχαίου δράματος. Εμείς οι ίδιοι ευτελίζουμε κάποια πράγματα. Ανεξαρτήτως από το ταλέντο που μπορεί να έχει κάποιος. Η Βάσω Μανωλίδου ήταν ίσως η μεγαλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός, αλλά δεν εμφανίστηκε στην Επίδαυρο. Η κυρία Κατερίνα (σ.σ.: Ανδρεάδη) επίσης. Δεν το έκαναν γιατί θεωρούσαν ότι δεν κατείχαν την τεχνική που αρμόζει σε έναν τέτοιο χώρο. Η Επίδαυρος είναι μια παράδοση. Οι ξένοι έρχονται με σκοπό να δουν αυτή την παράδοση και δυστυχώς δεν τη βλέπουν. Γι' αυτό μας οικτίρουν. Δήθεν μεταμοντερνισμός, με τα κοστουμάκια και τις σαχλαμάρες. Τα πειράματα να τα κάνουν σε άλλους χώρους αν θέλουν. Έχουμε και το Θέατρο του Λυκαβηττού. Γιατί πρέπει να γίνονται όλα στην Επίδαυρο»;

Σωστή...