Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια και πόσο τη βοήθησε η μέθοδος της ψυχανάλυσης, ώστε να τις ξεπεράσει μίλησε η Ελένη Τσαλιγοπούλου στα «Καρντάσιανς» του ΑΝΤ1, το βράδυ της Τετάρτης.
 
«Έχω κάνει ψυχανάλυση για 5 χρόνια. Βρισκόμουν σε τρελή σύγχυση, πήγα να χάσω τον εαυτό μου. Αυτό προέκυψε επειδή στο επάγγελμά μας κάθε τρία λεπτά σε χειροκροτάνε – η τέχνη του τραγουδιού εμπεριέχει αυτό το πράγμα. Κι εγώ δεν ήθελα πολύ, γιατί είχε φτάσει η ζωή μου να είναι η μουσική. Έβαζα τα πάντα σε δεύτερη μοίρα, η ζωή μου ήταν μόνο η μουσική» εξομολογήθηκε η τραγουδίστρια.
 
Έκανε, μάλιστα, και την αυτοκριτική της: «Είναι δυνατόν να κρατάς στη ζωή σου μόνο την επικοινωνία με το κοινό από τη σκηνή; Είναι η ζωή, η καθημερινότητα, οι λογαριασμοί, η οικογένεια... Για όλους ήταν δύσκολο – και για την οικογένειά μου και τους φίλους μου και όλους».
 
Ποια θεωρεί η ίδια, όμως, την κύρια αιτία αυτής της κατάστασης που βίωσε; «Η σκηνή είναι μια ωραία μαγεία και προσπαθούσα να τη μεταφέρω και στη ζωή. Αυτό ήταν το λάθος μου. Πρέπει να έχεις μια δυνατή, πολύ ισχυρή ζωή για να μπορέσεις από αυτήν να εμπνευστείς για την τέχνη σου. Θα τρελαινόμουν, είχα χάσει την ισορροπία μου. Ευτυχώς οι άνθρωποι που ήταν κοντά μου με βοηθήσανε να πάρω αυτή την απόφαση. Από εκεί και πέρα πια, ένιωσα καλά. Δεν έγινε και πολύ δύσκολα, γιατί το 50% είναι να αποδεχτείς πως έχεις ένα πρόβλημα. Αυτό δεν το κάνουν όλοι, πρέπει να έχεις κεραίες», είπε η Ελένη Τσαλιγοπούλου με ειλικρίνεια και διάθεση αποκαλυπτική.