Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

Ο Βαγγέλης Περρής είναι ένας δημοσιογράφος που έχει ανοίξει δρόμους τόσο για τους συναδέλφους του στην τηλεόραση, όσο και στις εφημερίδες. Στέκεται με μια τιμιότητα στα πράγματα και με μια ευθύνη για τον δημόσιο λόγο του, ενώ η ευστροφία του είναι αν μη τι άλλο, αξιοθαύμαστη. Σήμερα και λόγω συνεργασίας με τον ΑΝΤ1, βρέθηκε στο Πρωινό του σταθμού. Ένα από τα κύρια θέματα για τα οποία κλήθηκε να μιλήσει ο Βαγγέλης Περρής ήταν η κόντρα του με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Ο άνθρωπος, θέλησε ψύχραιμα και εξηγώντας αυτό που όσοι τον διαβάζουμε είχαμε ήδη καταλάβει για ένα πρόσφατο κείμενο του στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που αφορούσε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου: «Δεν τον απεχθάνομαι. Το διασκεδάζω, μερικές φορές όμως είναι λάθος διασκέδαση. Δηλαδή αυτό που περνάω προς τα έξω δεν είναι το σωστό. Εγώ θεωρώ ότι ο άλλος δίνει προσοχή σε αυτά που λες. Στην πραγματικότητα ο άλλος ακούει ένα πολτό επιχειρημάτων, ονομάτων... και δεν δίνει καμία σημασία, απλώς βαριέται να το παρακολουθεί. Όταν λέω «πες μας ρε φίλε ποιοι είναι οι επαγγελματίες λασπολόγοι» που είναι βαριά κουβέντα και θα πέσει σκιά, θεωρώ ότι αν πεις «πες μας ονόματα αλλιώς είσαι κότα», είναι πολύ συγκεκριμένο. Στην πραγματικότητα δεν είναι... Επομένως, τραβάω μια γραμμή, έχει τελειώσει για μένα»! Συνέχισε λέγοντας για τον κ. Αρναούτογλου πως «τον καλέσαμε στην εκπομπή, αν δεν έρθει πάλι καλά θα κάνει». Διευκρίνισε δε, πως πρόσφατα συναντήθηκαν στον ΑΝΤ1: «Τον είδα και του μίλησα. Συναντηθήκαμε μέσα στο ασανσέρ. Μπήκα μέσα και ήταν μέσα ο Γρηγόρης. Του ευχήθηκα για το παιδί και τη νέα χρονιά». 

Στα πλαίσια ενός χιούμορ τουλάχιστον 5ης Δημοτικού, το ζεύγος των παρουσιαστών του Πρωινό, του εμφανίζουν ένα καλάθι και μέσα είχε μια κότα, η όποια τρομαγμένη από τον κόσμο, το πλατό, την κλεισούρα ποιος ξέρει πόσες ώρες στο καλάθι, το έσκασε, κάνοντας τον παρουσιαστή και σύζυγο της κα. Σκορδά πολύ να διασκεδάσει. Ο κανονικός άνθρωπος Βαγγέλης Περρής, είπε «τι φταίει το ζωντανό» και προσπάθησε να τελειώσει γρήγορα την ευρηματική και καλά έκπληξη της εκπομπής, προφανώς αναλογιζόμενος πως «όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, πράγματι, τον τρώνε οι κότες».

Ξέρω πως στους συντελεστές της συγκεκριμένης εκπομπής δεν ιδρώνει τα αυτί και όποια κριτική κι αν τους γίνει αδιαφορούν γιατί προτάσσουν τα νούμερα τηλεθέασης που και καλά τους δικαιώνουν, αλλά την ταλαιπωρία των ζώων θα έπρεπε να έχουν την στοιχειώδη ανθρωπιά να μην την διαπράττουν. Από μόνοι τους. Δεν περιμένω ακόμη, στην Ελλάδα που όλοι αναλωνόμαστε με τον βιοπορισμό να ενδιαφερθούν οργανώσεις για τα ζώα και τη συμπεριφορά προς αυτά, αλλά τουλάχιστον από την κα. Σκορδά που αν μη τι άλλο, έχει μια ευαισθησία που διαρκεί και όταν κλείσουν οι κάμερες και σταματήσουν τα κοντινά, να σταματάει τέτοιες βαρβαρότητες. Ο Βαγγέλης Περρής, το καταλαβαίνω, έμπλεξε. Εμ, τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι με τις κότες, Βαγγέλη μου;