Το περασμένο Σάββατο, με πρωτοβουλία της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών πραγματοποιήθηκε έκτακτη Παγκεφαλληνιακή σύσκεψη των σωματείων της Αττικής για βοήθεια στους σεισμόπληκτους του νησιού.

Η προσέλευση των προεδρείων των σωματείων και επιφανών Κεφαλλήνων από το χώρο του πολιτισμού και του Ακαδημαϊκού χώρου ήταν άκρως συγκινητική. Πιο συκγινητικό από όλα όμως ήταν η παρουσία εκεί του δημοφιλούς ηθοποιού, Κώστα Βουτσά, ο οποίος από την πρώτη στιγμή της καταστροφής έδειξε την ολόθερμη στήριξή του στους συμπατριώτες μας που περνούν δύσκολες ώρες, ιδιαίτερα στην Παλλική. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Αδελφότητας Αθηνών, Τάσος Βαλλιανάτος, εξήρε τη αμέριστη συμπαράσταση του κ. Βουτσά στους Κεφαλλονίτες.

Την ευθύνη της σύσκεψης είχε η Αδελφότητα Αθηνών και έδωσαν το παρόν ο πρόεδρος της Αδελφότητας Πειραιά, Βαγγέλης Σπαθής, αλλά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κεφαλλονίτικων Σωματείων, Βαγγέλης Μιχαλάτος. Από τον χώρο της πολιτικής ξεχώρισαν οι παρουσίες του πρώην Υφυπουργού, Πέτρου Αλιβιζάτου και της Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Σοφίας Βούλτεψη.

Το σύνολο των Κεφαλληνιακών σωματείων εξουσιοδότησε επταμελή συντονιστική επιτροπή της οποίας θα προεδρεύσει ο ηθοποιός Κώστα Βουτσάς με σκοπό να συντονίσει τις προσπάθειες όλων των σωματείων, προκειμένου να μαζευτεί η ανθρωπιστική βοήθεια και όχι μόνο αυτή και να σταλεί στο νησί μας.

Την επταμελή συντονιστική επιτροπή αποτελούν:
-Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και εκπρόσωπος του πολιτισμού Κώστας Βουτσάς
-Ο Πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών Τάσος Βαλλιανάτος
-Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων Πειραιά Βαγγέλης Σπαθής
-Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κεφαλλονίτικων Σωματείων Βαγγέλης Μιχαλάτος
-Ο πρώην υφυπουργός Πέτρος Αλιβιζάτος
-Ο Καθηγητής Ιατρικής Γεράσιμος Μεταξάς
-Ο Πρόεδρος της ΕΤΒΑ Ζαχαρίας Πατρίκιος.