Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

Μας χάρισε μόνο γέλιο, σάτιρα χωρίς κράξιμο, τραγούδι όλο ζωντάνια, γεννημένο από μεγάλους δημιουργούς. Μας δώρισε σημαντικές ερμηνείες σε ρόλους καλοδουλεμένους, με ουσία ψυχαγωγίας. Άφησε ελεύθερη την γενναιότητά του και το μήνυμα της αποδοχής του εαυτού για τον καθένα μας ξεχωριστά.

Ξεχειλίζει ανθρωπιά και ένα χαμόγελο που έρχεται από την καρδιά και όχι από τα χείλη. Και εμείς; Τεράστια σαρκοφάγα, σεβαστά κοράκια, απάνθρωποι επαγγελματίες, κακοί άνθρωποι, πέφτουμε πάνω σε ένα πλάσμα που μας φώτισε, οσμίζοντας τον αέρα για δράμα, μια στιγμή που εκείνος χρειάζεται ευχές και προσευχές για την ανάρρωσή του; Και σιωπή!

Ούτε φωτογραφίες, ούτε λόγια που πληγώνουν, μα ούτε και διαγνώσεις. Ούτε και μοίρασμα ευθυνών. Η δημοσιογραφική μας παρουσία, όποια του καθενός και με όποιο εκτοπισμό τέλος πάντων, έχει όριο. Και αν δεν έχει να μπαίνει από τους άλλους, από την απαξία και την περηφρόνια. Και η απαξία και η περηφάνια θα 'ναι από το κοινό, τους αναγνώστες, τους τηλεθεατές και αυτή επονείδιστη και δεν ξεπερνιέται. Δεν ξεπερνιέται η ντροπή, ρε παιδιά… και ντροπή μας…

Σ.Σ: Φωτό της Παναγιώτας Καραστεργίου, που θα το ξαναχορέψουμε σύντομα…