Ο Φώτης Σεργουλόπουλος ως καλεσμένος στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, «Μίλα», απάντησε ανάμεσα σ' άλλα και στα σχόλια και τις κριτικές που δέχθηκε για την απόφασή του να κάνει ένα δικό του παιδί. 

«Τα παιδιά τα αγαπώ πολύ και ένα παιδί ήθελα πάντα να έχω. Εδώ και επτά χρόνια είχα μπει σε αυτήν τη διαδικασία, αρχικά είχα σκεφτεί να υιοθετήσω ένα παιδάκι. Δεν τα κατάφερα, μετά μπήκα σε μια άλλη διαδικασία και δεν ήταν εύκολο. Τελικά κατέληξα ότι ήθελα να κάνω ένα δικό μου παιδί. Βρέθηκε ένας άνθρωπος που σέβομαι κι έχω εμπιστοσύνη και με αυτήν έκανα τον γιο μου», είπε χαρακτηριστικά ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Εγώ έχω ένα παιδί που είναι δικό μου μαζί με μία γυναίκα που είναι δικό της και έχουμε τον γιο μας - και αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται να πάρω άδεια από κανέναν για να το κάνω. Ένας άντρας δεν έχει κάποιο πρόβλημα για να χρειάζεται τη βοήθεια παρένθετης μητέρας. Είναι η μάνα του και είμαι ο μπαμπάς του», πρόσθεσε.

Σ΄ αυτόν τον άνθρωπο και στον δημόσιο λόγο του, είναι πάντα αξιοθαύμαστο το πόσο αξιοπρεπής, ουσιαστικός, συγκροτημένος, ώριμος  είναι. Συμφιλιωμένος με τον εαυτό του αλλά κυρίως γεμάτος κατανόηση για τους ανθρώπους και τις μικρότητες τους, είπε στην Τατιάνα Στεφανίδου: «Ο κάθε άνθρωπος έχει μία άποψη και καλά κάνει και την έχει. Δεν με αφορά. Δεν έχω ρωτήσει κανέναν για το πώς θα ορίσω τη ζωή μου. Ούτε το έκανα και ούτε θα το κάνω στο μέλλον». 

Ας σημειώσουμε πως συνεπής σ' αυτά που ορίζουν τη στάση ζωής του και ενώ έχει χιούμορ, δεν ξεφεύγει και δεν ηθικολογεί, ορίζοντας ή κρινοντας και τις ζωές των άλλων. Ένας ωραίος άνθρωπος…

Α.Τ.