Η Μπέττυ Βαλάση μίλησε στον Βασίλη Τσατσάνη και στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά» για τη περιπέτεια της υγείας της και τις δύσκολες στιγμές που έζησε. 

Είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και δεν μπορούσε να μιλήσει για έναν χρόνο. Αυτό την έκανε να κλειστεί στον εαυτό της. 

«Έπαθα ένα εγκεφαλικό. Η μεγάλη ζημιά που μου προκάλεσε ήταν στην ομιλία. Καταλάβαινα τα πάντα αλλά δυσκολευόμουν να μιλήσω. Για έναν χρόνο δεν μπορούσα να μιλήσω και όλο έκλαιγα». Κάποτε, θύμωσε με τον εαυτό της και αποφάσισε για άλλη μια φορά να αγωνιστεί. «Αυτό είναι ντροπή για μένα, ένιωσα. Όταν φεύγουν νέα παιδιά... αισθάνθηκα ντροπή για μένα και θύμωσα». 

Λίγα χρόνια μετά ένα πρόβλημα της δημιουργήθηκε εξαιτίας του καπνίσματος αλά κατάφερε και βγήκε νικήτρια. Σήμερα δεν μπορεί να παίξει στο θέατρο γιατί φοβάται ότι δεν θα μπορέσει να τα καταφέρει. Μετά το εγκεφαλικό υπάρχουν στιγμές που δεν μπορεί να πει αυτό που σκέφτεται. 

«Φοβάμαι να παίξω στο θέατρο μετά το εγκεφαλικό». Ο σύζυγός της, Τίτος Βανδής μπορεί να έχει «φύγει» 11 ολόκληρα χρόνια αλλά εκείνη νιώθει τη παρουσία του παντού και εξέφρασε και το παράπονό της. «Στην Ελλάδα δεν τίμησαν τον Τίτο», είπε με πικρία.