Ο Μπόρις Τζόνσον, δήμαρχος του Λονδίνου, χάνοντας την ψυχραιμία του, μιας και ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ακόμη και αν σύρθηκε σε ένα χορό τοποθετήσεων για τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα, έκανε μεγάλη αίσθηση, τον συνέκρινε με τον Χίτλερ!

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ, λοιπόν, του απάντησε καυστικότατα. «Είμαι μεγάλος οπαδός του δημάρχου» είπε ο σταρ ειρωνικά, «και είμαι σίγουρος ότι ο αξιότιμος φίλος μου δεν είχε καμία πραγματική πρόθεση να με συγκρίνει με τον Χίτλερ. Θα το αποδώσω σε μια μεγάλη σχετικά δόση υπερβολής μετά την κατανάλωση μερικών ποτηριών ουίσκι. Έχω βρεθεί στην ίδια θέση μία ή δύο φορές, γι' αυτό δεν κρατώ καμιά κακία».

Τελικά, ο Κλούνεϊ, μελέτησε το θέμα ιδιαίτερα και έκανε μια εμπεριστατωμένη και ειλικρινή τοποθέτηση για την ανατριχιαστική και εγκληματική αρπαγή των μνημείων του Παρθενώνα. «Όταν πρόκειται για πραγματικά γεγονότα, κι όχι φανταστικές ιστορίες, το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να εξετάσει τις αποφάσεις της UNESCO τις οποίες επικυρώνουν όλες οι πλευρές» υπογράμμισε ο πρωταγωνιστής, «ένα έθνος που έχει καταλάβει ένα άλλο δεν μπορεί να πουλήσει την εθνική κληρονομιά της χώρας που κατακτά. Το σημαντικό είναι πως τα γλυπτά του Παρθενώνα αποκολλήθηκαν δια της βίας από το μνημείο από τους Τούρκους κατακτητές και πουλήθηκαν. Ήταν ένα ενιαίο μνημείο που έσπασε σε κομμάτια. Θα ήταν σαν να γινόταν κομμάτια το άγαλμα του Δαβίδ και το κεφάλι να πωλούνταν στην Αγγλία, το χέρι στο Βατικανό και ο κορμός του στο Met».
 
Και κατέληξε: «Υπάρχουν πολλά κομμάτια από αυτό το μνημείο σχεδόν σε κάθε χώρα και η συζήτηση για την επιστροφή τους θα έπρεπε γίνει σε κάθε μια εξ' αυτών. Το καλύτερο όμως, θα ήταν να αρχίσει η συζήτηση από το μέρος όπου υπάρχουν τα πιο εμφανή αντικείμενα. Όταν ρωτήθηκαν σε δημοσκόπηση οι Βρετανοί, τάχθηκαν συντριπτικά υπέρ της επιστροφής τους. Ο υπόλοιπος κόσμος ακολουθεί το παράδειγμά τους. Αν θέλουμε να μιλάμε με γεγονότα. Αυτά είναι τα γεγονότα. Αλλά ίσως είναι πιο εύκολο να με συγκρίνει με τον Χίτλερ». Διαβασμένος, λέμε…