Τον Ιανουάριο του 2009, ο Τζον Τραβόλτα και η σύζυγός του, εδώ και 23 χρόνια, Κέλι Πρέστον, έχασαν τον γιο τους, τον 16χρονο Τζετ, που πέθανε, ύστερα από κρίση που υπέστη κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών της οικογένειας στις Μπαχάμες.

Το παιδί ήταν αυτιστικό και πολυαγαπημένο των γονιών και της οικογένειας. Πέντε χρόνια, αργότερα και αφού άφησε την καριέρα του στον κινηματογράφο σε δεύτερη μοίρα προκειμένου να ξεπεράσει την απώλεια, μίλησε για τον χαμό του παιδιού του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βετεράνο παρουσιαστή Μπάρι Νόρμαν, στη σκηνή του Theatre Royal Drury Lane, στο Λονδίνο.

«Ο θάνατος του γιου μου ήταν ό,τι χειρότερο έχει συμβεί στη ζωή μου», δήλωσε χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του και να κρύψει την συγκίνησή του, «η ζωή δεν είχε πια νόημα για μένα. Δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι. Είχα παραιτηθεί…». Για δυο ολόκληρα χρόνια ο Τραβόλτα παρέπαιε σαν να βρίσκονταν σε ύπνωση, ενώ παραμέλησε τη σύζυγό του, που επίσης πενθούσε απαρηγόρητα και τα δυο του αλλά παιδιά. Στάθηκε πάλι στα πόδια του και μπόρεσε να είναι δοτικός στην οικογένειά του, χάρη στην πίστη. Σε μια πίστη όμως, που μια αμφιλεγόμενη θρησκευτική ομάδα πυροδότησε. «Θα είμαι πάντα ευγνώμων στους ανθρώπους της Σαϊεντολογίας» είπε «που με φρόντιζαν καθημερινά, επί δύο ολόκληρα χρόνια».