Έχασε τον άνθρωπό της, τον Φρέντυ Γερμανό, πέρασε οικονομικές τρικυμίες τα τελευταία χρόνια, όπως οι περισσότεροι Έλληνες, αντιμετώπισε ένα σοβαρότατο πρόβλημα υγείας με γενναιότητα και δύναμη.

Η Μαρία Ιωαννίδου, συνεχίζει να ζει τη ζωή με όλο της το είναι και έτσι οκτώ χρόνια μετά από μεγάλη σχέση και δυο προτάσεις γάμου από τον σύντροφό της, αρχίζει να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να πάει για τρίτο στεφάνι, αν μπορέσει να ξεπεράσει η ίδια κάποιους ενδοιασμούς…

«Για συναισθηματικούς λόγους απέναντι στον δεύτερο σύζυγό μου θα ήθελα να πεθάνω έχοντας το επώνυμο του Ιωαννίδου – Γερμανού» δήλωσε «για μενα έχει ιδιαίτερη σημασία. Δεύτερον δεν ξέρω πως θα το πάρει η κόρη του αείμνηστου δημοσιογράφου και συγγραφέα, η Ναταλία. Πιστεύω πως δεν θα της αρέσει να με δει παντρεμένη με άλλον άντρα. Το Ναταλάκι το αγαπώ, ήμουν η γυναίκα του πατέρα της και νομίζω πως με έναν νέο γάμο μου θα απομακρυνθούμε», λέει και καταλήγει:

«Η ζωή βέβαια συνεχίζεται και δεν θα μπορούσα να μείνω μόνη. Πόσο μάλιστα όταν βρήκα έναν τόσο καλό σύντροφο, όπως είναι ο Δημήτρης με τον οποίο είμαι μαζί εδώ και 8 χρόνια».